Pentru fagaduinte.

1. Moise a spus fiilor lui Israel toate cele ce-i poruncise Domnul.
2. Asadar, a grait Moise catre capeteniile semintiilor fiilor lui Israel si le-a zis: "Iata ce porunceste Domnul:
3. Omul care va face fagaduinta Domnului sau se va jura cu juramânt, punând legatura asupra sufletului sau, sa nu-si calce cuvântul, ci sa împlineasca toate câte au iesit din gura lui.

4. Daca vreo femeie va da fagaduinta Domnului si va pune asupra sa legamântul, în casa parintelui sau, în tineretea sa,
5. Si va auzi tatal fagaduinta ei si legamântul ce ea si-a pus asupra sufletului sau, si va tacea tatal ei asupra acestora, atunci toate fagaduintele ei se vor tine si orice legamânt si-ar fi pus ea asupra sufletului sau se va tine.
6. Iar daca tatal ei, auzind, o va opri, atunci toate fagaduintele ei si legamintele ce ea si-ar fi pus asupra sufletului sau nu se vor tine si Domnul o va ierta, pentru ca a oprit-o tatal ei.
7. Daca însa ea se va marita si va fi asupra ei fagaduinta sau cuvântul gurii sale, cu care s-a legat pe sine,
8. Si va auzi barbatul ei si, auzind-o, va tacea, atunci fagaduintele ei se vor tine si legamintele ce ea si-a pus asupra sufletului sau se vor tine.
9. Iar daca barbatul ei, auzind, o va opri si va lepada fagaduinta ei, care este asupra ei, si cuvântul gurii ei cu care ea s-a legat pe sine, atunci acestea nu se vor tine, pentru ca i le-a oprit barbatul ei, si Domnul o va ierta.
10. Iar fagaduinta vaduvei si a celei despartite si orice legamânt si-ar pune aceasta asupra sufletului ei se va tine.
11. Daca însa în casa barbatului sau a dat fagaduinta sau si-a pus legamânt asupra sufletului sau cu juramânt,
12. Si barbatul ei a auzit si a tacut asupra acesteia si n-a oprit-o, atunci toate fagaduintele ei se vor tine si orice legamânt si-ar fi pus asupra sufletului sau se va tine.
13. Daca însa barbatul ei, auzind, a lepadat fagaduintele, atunci toate fagaduintele iesite din gura ei si legamintele sufletului sau nu se vor tine, pentru ca barbatul ei le-a desfiintat si Domnul o va ierta.
14. Orice fagaduinta si orice legamânt cu juramânt pentru smerirea sufletului ei, barbatul ei îl poate întari si tot barbatul ei îl poate si desfiinta.
15. Daca însa barbatul ei a tacut despre aceasta, zi dupa zi, prin aceasta el a întarit toate fagaduintele ei si toate legamintele ce sunt asupra ei le-a întarit, pentru ca el a auzit si a tacut.
16. Iar daca barbatul le-a lepadat dupa ce le-a auzit, atunci a luat el asupra sa pacatul ei".
17.
Acestea sunt legile, pe care Domnul le-a poruncit lui Moise asupra legamintelor dintre barbat si femeia lui, dintre tata si fiica lui, cât aceasta este tânara si se afla în casa tatalui ei.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 264

Voteaza:

Pentru fagaduinte. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE