Porunca despre juninca rosie si apa curatirii.

1. Grait-a Domnul cu Moise si Aaron si a zis:
2. "Iata porunca legii, pe care a dat-o Domnul, când a zis: Spune fiilor lui Israel sa-ti aduca o juninca rosie, fara meteahna, care sa nu aiba cusur si sa nu fi purtat jug;
3. Sa o dai preotului Eleazar, sa o scoata afara din tabara, la loc curat, si sa o junghie înaintea lui.
4.
Apoi sa ia preotul Eleazar din sângele ei si sa stropeasca cu sânge spre partea de dinainte a cortului adunarii de sapte ori.
5. Dupa aceea sa o arda de tot înaintea lui; sa arda adica si carnea si pielea si sângele si necuratenia ei.
6. Apoi sa ia preotul lemn de cedru, isop si ata de lâna rosie si sa le arunce pe juninca ce se arde.
7. Sa-si spele preotul hainele sale, sa-si spele trupul cu apa, apoi sa intre în tabara si necurat va fi pâna seara.
8. Cel ce a ars-o de asemenea sa-si spele hainele sale, sa-si spele trupul cu apa si necurat va fi pâna seara.
9. Un om curat sa strânga cenusa junincii, s-o puna afara din tabara la loc curat si sa se pastreze pentru obstea fiilor lui Israel, ca sa se faca cu ea apa de stropire, adica apa de curatire.
10. Cel ce a adunat cenusa junincii sa-si spele hainele sale si sa fie necurat pâna seara. Aceasta sa fie asezamânt vesnic pentru fiii lui Israel si pentru strainii ce traiesc la dânsii.
11. Cel ce se va atinge de trupul mort al unui om sa fie necurat sapte zile.
12. Acesta sa se curete cu aceasta apa în ziua a treia si în ziua a saptea si va fi curat; iar de nu se va curati în ziua a treia si în ziua a saptea, nu va fi curat.
13. Tot cel ce sg va atinge de trupul mort al unui om si nu se va curati, acela va întina locasul Domnului; omul acela se va stârpi din Israel, caci n-a fost stropit cu apa curatitoare si este necurat si necuratia lui e înca asupra lui.
14. Iata legea: De va muri un om într-o casa, tot cel ce va intra în casa aceea si câte sunt în casa vor fi necurate sapte zile.
15. Tot vasul descoperit, care nu este legat la gura si n-are capac pe el, este necurat.
16. Tot cel ce se va atinge în câmp de cel ucis cu sabia sau de mort sau de os de om sau de mormânt va fi necurat sapte zile.
17. Pentru cel necurat sa se ia din cenusa jertfei arse pentru curatire si sa se toarne peste ea într-un vas apa de izvor;
18. Apoi un om curat sa ia isop, sa-l moaie în apa aceea si sa stropeasca din ea casa, lucrurile si oamenii câti sunt acolo si pe cel ce s-a atins de os de om sau de ucis sau de mort sau de mormânt.
19. Cel curat sa stropeasca pe cel necurat în ziua a treia si în ziua a saptea si sa-l curete în ziua a saptea. Apoi sa-si spele hainele sale si trupul sau cu apa si va fi necurat pâna seara.
20. Iar daca vreun om va fi necurat si nu se va curati, omul acela se va stârpi din obste, caci a spurcat locasul Domnului; caci nu s-a stropit cu apa curatitoare si este necurat.
21. Acesta sa fie asezamânt vesnic pentru dânsii. Cel ce a stropit cu apa curatitoare sa-si spele hainele sale; cel ce s-a atins de apa curatitoare va fi necurat pâna seara.
22. Tot lucrul de care se va atinge cel necurat va fi necurat; si tot ce se va atinge de acel lucru va fi necurat pâna seara".
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 227

Voteaza:

Porunca despre juninca rosie si apa curatirii. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE