Rânduiala noua pentru unele jertfe.

l. Apoi iarasi a grait Domnul cu Moise si a zis:
2. "Porunceste fiilor lui Israel si le spune: Darurile Mele, darile Mele, jertfele Mele cele întru miros cu buna mireasma, îngrijiti sa Mi se aduca la sarbatorile Mele.
3. Spune-le: Iata jertfele care trebuie sa le aduceti Domnului: doi miei de câte un an fara meteahna, ardere de tot necontenita, pe fiecare zi;
4.
Un miel sa-l aduci dimineata si pe celalalt miel sa-l aduci seara.
5. Jertfa de pâine sa aduci a zecea parte de efa de faina de grâu, amestecata cu un sfert de hin de untdelemn;
6. Aceasta este ardere de tot necontenita si care a fost savârsita la Muntele Sinai, spre miros cu buna mireasma si ca jertfa Domnului.
7. La ea sa aduci turnare un sfert de hin de vin la un miel; si turnarea de vin a Domnului s-o torni la loc sfânt.
8. Celalalt miel sa-l aduci spre seara, cu darul lui de pâine si cu turnarea lui sa-l aduca jertfa, mireasma placuta Domnului.
9. Iar în ziua odihnei sa aduceti doi miei de câte un an, fara meteahna, si ca jertfa doua zecimi de efa de faina de grâu, framântata cu untdelemn si cu turnarea ei.
10. Aceasta este ardere de tot pentru ziua odihnei afara de arderea de tot cea necontenita cu turnarea ei.
11. La începutul lunilor voastre sa aduceti Domnului ardere de tot: din cireada, doi vitei, iar din turma, un berbec si sapte miei de câte un an fara meteahna.
12. Iar ca dar de pâine, câte trei zecimi de efa faina de grâu, framântata cu untdelemn, la fiecare vitel, si doua zecimi de efa faina de grâu, framântata cu untdelemn, ca dar de pâine la berbec,
13. Si câte o zecime de efa faina de grâu, framântata cu untdelemn, ca dar de pâine la fiecare miel. Aceasta este ardere de tot, mireasma placuta, jertfa Domnului.
14. Turnare la ele sa fie jumatate hin de vin de fiecare vitel, a treia parte hin de berbec si un sfert de hin la fiecare miel. Aceasta este ardere de tot pentru fiecare început de luna, la toate lunile anului.
15. Sa mai aduceti Domnului si un tap, jertfa pentru pacat, afara de arderea de tot cea necontenita, si sa-l aduca cu turnarea lui.
16. În ziua a paisprezecea a lunii întâi sunt Pastile Domnului.
17. În ziua a cincisprezecea este sarbatoare. Sapte zile sa mâncati azime.
18. În ziua întâi sa aveti adunare sfânta si nici un fel de lucru sa nu faceti;
19. Si sa aduceti Domnului jertfa, ardere de tot: din cireada, doi vitei, iar din turma, un berbec si sapte miei de câte un an; acestia sa fie fara meteahna.
20. Cu ei sa aduceti dar de pâine, faina de grâu framântata cu untdelemn, trei zecimi de efa de fiecare vitel, doua zecimi de efa la berbec,
21. Si câte o zecime de efa sa aduci cu fiecare din cei sapte miei;
22. Sa aduceti un tap jertfa pentru pacat, pentru curatirea voastra.
23. Acestea sa le aduceti, pe lânga arderea de tot de dimineata, care este ardere de tot necontenita.
24. Tot asa sa aduceti si în fiecare din cele sapte zile: pâine, jertfa, mireasma placuta Domnului, pe lânga arderea de tot cea necontenita si cu turnarea ei.
25. În ziua a saptea sa aveti adunare sfânta si nici un lucru sa nu lucrati.
26. În ziua celor dintâi roade, când aduceti Domnului prinosul nou de pâine, la încheierea saptamânilor, sa aveti adunare sfânta si nici un lucru sa nu lucrati.
27. Sa aduceti ardere de tot spre miros de buna mireasma Domnului: din cireada, doi vitei, iar din turma, un berbec si sapte miei de câte un an fara meteahna.
28. Cu ei sa aduceti dar de pâine, faina de grâu framântata cu untdelemn: trei zecimi de efa la fiecare vitel, doua zecimi de efa la berbec
29. Si o zecime de efa la fiecare din cei sapte miei.
30. Sa aduceti un tap jertfa pentru pacat, spre curatirea voastra.
31. Acestea sa mi le aduceti cu turnarile lor, afara de arderile de tot neîncetate cu darul lor de pâine, care se aduc de obicei; acestea trebuie sa fie curate".
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 134

Voteaza:

Rânduiala noua pentru unele jertfe. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE