Slujbe deosebite ale levitilor si numarul lor.

1. Si a grait Domnul cu Moise si cu Aaron si a zis:
2. "Numara din fiii lui Levi pe fiii lui Cahat, dupa neamurile si dupa familiile lor, pe toti cei buni de slujba,
3. De la treizeci de ani în sus pâna la cincizeci de ani, ca sa lucreze la cortul adunarii.
4.
Slujba fiilor lui Cahat la cortul adunarii va fi sa duca sfânta sfintelor.
S. Când va pleca tabara, sa intre Aaron si fiii lui, sa ia perdeaua despartitoare între sfânta si sfânta sfintelor, sa înveleasca cu ea chivotul legii;
6. Sa puna apoi un acoperamânt de piei vinete, iar pe deasupra aceluia sa arunce un învelis de lâna albastra si sa puna pârghiile la chivot.
7. Apoi sa astearna pe masa pâinilor punerii înainte o fata de masa violeta si sa puna pe ea blidele, talerele, oalele si cupele cele pentru turnat, si pâinile ei pururea sa fie pe ea.
8. Peste acestea sa puna o poala purpurie, iar pe deasupra ei sa puna un acoperamânt de piele vânata si sa-i puna pârghiile.
9. Sa ia apoi o îmbracaminte violeta si sa acopere sfesnicul si candelele lui, clestele lui, plutele lui, si toate vasele cele pentru untdelemn, care se întrebuinteaza la el.
10. Sa-l acopere pe el si toate uneltele lui cu un acoperamânt de piei vinete si sa-l puna pe nasalie.
11. Peste jertfelnicul cel de aur sa puna o îmbracaminte violeta, sa-l acopere cu un acoperamânt de piei vinete si apoi sa-i aseze pârghiile în verigi.
12. Sa ia toate lucrurile cele pentru slujba, care se întrebuinteaza la slujba în locasul sfânt, si sa le puna în învelisuri de lâna violeta, sa le acopere cu acoperaminte de piei vinete si sa le puna pe nasalie.
13. Dupa aceea sa curete jertfelnicul de cenusa, sa-l acopere cu o îmbracaminte violeta,
14. Sa puna pe el toate vasele lui, care se întrebuinteaza la el în timpul slujbei: clestele, furculitele, lopetile, oalele si toate vasele jertfelnicului, sa-l acopere cu un acoperamânt de piei vinete si sa-i puna pârghiile. Sa ia apoi o îmbracaminte violeta si sa acopere baia si postamentul ei; sa puna pe deasupra lor un acoperamânt vânat de piele si sa le puna pe nasalie.
15. Dupa aceea Aaron si fiii lui, înainte de plecarea taberei la drum, vor strânge tot cortul si vor înveli toate lucrurile locasului sfânt, iar fiii lui Cahat vor veni sa le ia; dar nu trebuie sa se atinga ei de sfânta sfintelor, ca sa nu moara. Aceste lucruri ale cortului sa le duca fiii lui Cahat.
16. Eleazar, fiul preotului Aaron, va fi supraveghetor peste untdelemnul pentru sfesnic, aromatele de tamâiat, darul zilnic de pâine si mirul; va avea si supraveghere peste tot cortul si peste câte sunt în el si în locasul sfânt si peste toate lucrurile".
18. "Sa nu lasati sa se stinga samânta neamului lui Cahat dintre leviti.
19. Iata ce trebuie sa le faceti, ca sa traiasca si sa nu moara, când se vor apropia de sfânta sfintelor: sa vina Aaron si fiii lui si sa puna pe fiecare la slujba lui si la sarcina lui;
20. Dar ei sa nu vina sa priveasca la cele sfinte, când le învelesc, ca sa nu moara".
21. Si a grait Domnul cu Moise si a zis:
22. "Numara si pe fiii lui Gherson, pe familii si pe neamuri, de la treizeci de ani pâna la cincizeci de ani;
23. Si sa numeri pe toti cei buni de slujba, ca sa lucreze la cortul adunarii.
24. Iata slujba familiilor lui Gherson, adica ce au de facut si de dus:
25. Sa duca acoperisurile cortului, cortul adunarii, acoperisul lui, acoperisul cel de piei vinete, care e pe deasupra lor, perdeaua, care se atârna la usa cortului adunarii,
26. Perdeaua de la poarta curtii, pânzele curtii celei dimprejurul cortului si a jertfelnicului, frânghiile lor si toate lucrurile lor de slujba si tot ce este de facut la ele sa faca ei.
27. Toate slujbele fiilor lui Gherson la ducerea poverilor si la toate lucrarile lor trebuie sa se faca dupa porunca lui Aaron si a fiilor lui si lor sa le încredintati spre pastrare tot ceea ce au ei de dus.
28. Acestea sunt slujbele fiilor lui Gherson la cortul adunarii si acestea li se vor încredinta spre pastrare sub. supravegherea lui Itamar, fiul preotului Aaron.
29. Pe fiii lui Merari, iar sa-i numeri, dupa neamurile si dupa familiile lor,
30. De la treizeci de ani în sus pâna la cincizeci de ani. Sa numeri pe toti cei buni de slujba, ca sa lucreze la cortul adunarii.
31. Iata ce sa duca ei, dupa slujba lor la cortul adunarii: scândurile cortului cu pârghiile lor, stâlpii lui cu postamentele lor, funiile cortului cu tarusii lor;
32. Stâlpii curtii de pe toate laturile ei cu postamentele lor, tarusii curtii cu frânghiile lor, toate uneltele lor si tot ce tine de ele. Sa numarati pe nume toate lucrurile ce sunt datori sa duca.
33. Aceasta-i slujba neamului fiilor lui Merari si tot ce au sa faca la cortul adunarii, sub supravegherea lui Itamar, fiul preotului Aaron".
34. Atunci au numarat Moise si Aaron cu capeteniile obstii pe fiii lui Cahat dupa neamurile si dupa familiile lor,
35. De la treizeci de ani în sus pâna la cincizeci de ani, pe toti cei buni de slujba, ea sa lucreze la cortul adunarii.
36. Si s-au gasit la numaratoare, dupa familiile lor, doua mii sapte sute cincizeci.
37. Acesta este numarul fiilor lui Cahat, toti cei buni de slujba la cortul adunarii, pe care i-au numarat Moise si Aaron, dupa porunca Domnului, data prin Moise.
38. S-au numarat apoi fiii lui Gherson, dupa neamurile si dupa familiile lor,
39. De la treizeci de ani în sus, pâna la cincizeci de ani, toti cei buni de slujba, ca sa lucreze la cortul adunarii.
40. Si s-au gasit la numaratoare, dupa neamurile si dupa familiile lor, doua mii sase sute treizeci.
41. Acesta este numarul fiilor lui Gherson, toti cei buni de slujba la cortul adunarii, pe care i-au numarat Moise si Aaron, dupa porunca Domnului.
42. S-a numarat dupa aceea si neamul fiilor lui Merari, dupa rudeniile si dupa familiile lor,
43. De la treizeci de ani în sus, pâna la cincizeci de ani, toti cei buni de slujba, ca sa lucreze la cortul adunarii.
44. Si s-au gasit la numaratoare, dupa neamul lor si dupa familii, trei mii doua sute.
45. Acesta este numarul fiilor lui Merari, pe care i-au numarat Moise si Aaron, dupa porunca Domnului, data prin Moise.
46. Toti levitii, numarati de Moise si de Aaron si de capeteniile lui Israel, dupa neamurile si dupa familiile lor,
47. De la treizeci de ani în sus, pâna la cincizeci de ani, toti cei buni de slujba, ca sa lucreze la cortul adunarii si sa-l duca,
48. S-au gasit la numaratoare opt mii cinci sute optzeci.
49. Si dupa porunca Domnului, data prin Moise, s-au rânduit fiecare la lucrul sau si la slujba sa, si au fost numarati, cum poruncise Domnul lui Moise.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 199

Voteaza:

Slujbe deosebite ale levitilor si numarul lor. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

Asculta colinde de craciun

RETELE SOCIALE