Valaam binecuvinteaza pe Israeliti.

1. Atunci a zis Valaam catre Balac: "Zideste-mi aici sapte jertfelnice si pregateste-mi sapte vitei si sapte berbeci".
2. Si a facut Balac dupa cum zisese Valaam: au ridicat Balac si Valaam câte un vitel si câte un berbec pe fiecare jertfelnic.
3.
Apoi a zis Valaam catre Balac: "Stai lânga jertfa ta, iar eu ma duc, ca poate îmi va iesi Domnul înainte si ce-mi va descoperi El aceea îti voi spune". Si a ramas Balac lânga jertfa sa, iar Valaam s-a dus într-un loc înalt sa întrebe pe Dumnezeu.
4. Si S-a aratat Dumnezeu lui Valaam si a zis Valaam catre El: "Am zidit sapte jertfelnice si am suit câte un vitel si câte un berbec pe fiecare jertfelnic".
5. Iar Domnul a pus cuvânt în gura lui Valaam si a zis: "Întoarce-te la Balac si sa-i zici asa!"
6. Si s-a întors la acesta si iata el statea la arderile de tot ale lui si toate capeteniile Moabului erau cu el. Si a fost peste el Duhul Domnului si si-a rostit cuvântul sau, zicând:
7. "Din Mesopotamia m-a adus Balac, regele Moabului, din muntii Rasaritului si mi-a zis: Vino si-mi blesteama pe Iacov, vino si osândeste pe Israel!
8. Cum sa blestem pe cel ce nu-l blesteama Dumnezeu? Sau cum sa osândesc pe cel ce nu-l osândeste Dumnezeu?
9. De pe vârful muntelui ma uit la el si de pe dealuri îl privesc. Iata un popor care traieste deosebi si nu se numara cu alte popoare.
10. Cine va numara pe urmasii lui Iacov si gloatele din Israel cine le va socoti? Sa moara sufletul meu moartea dreptilor acestora si sa fie sfârsitul meu ca sfârsitul lor!"
11. Atunci a zis Balac catre Valaam: "Ce mi-ai facut? Eu te-am adus sa-mi blestemi pe vrajmasii mei si iata tu îi binecuvântezi!"
12. Valaam însa a zis catre Balac: "Oare sa nu spun eu lui Balac ceea ce-mi pune Domnul în gura?"
13. Iar Balac a zis catre el: "Vino cu mine în alt loc, de unde nu-l vei vedea tot, ci numai o parte din el vei vedea, iar tot nu-l vei vedea: sa mi-l blestemi de acolo".
14. Si l-a dus pe el la locul de straja, pe vârful muntelui Fazga, si a zidit acolo sapte jertfelnice si a pus câte un vitel si câte un berbec pe fiecare jertfelnic.
15. Si a zis Valaam catre Balac: "Stai aici lânga jertfa ta, iar eu ma duc sa întreb pe Dumnezeu!"
16. Atunci a întâmpinat Dumnezeu pe Valaam si a pus cuvânt în gura lui si a zis: "Întoarce-te la Balac si sa-i graiesti acestea".
17. Si s-a întors la el si statea la jertfa sa cu toate capeteniile Moabului. Si l-a întrebat Balac: "Ce ti-a spus Domnul?"
18. Iar el si-a rostit cuvântul sau si a zis: "Scoala si asculta Balac! Ia aminte la mine, fiul lui Sefor!
19. Dumnezeu nu este ca omul, ca sa-L minti, nici ca fiul omului, ca sa-I para rau. Au zice-va El si nu va face? Sau va grai si nu va împlini?
20. Iata am primit porunca sa binecuvântez; El a binecuvântat si eu nu pot întoarce binecuvântarea.
21. El nu vede nedreptate în Iacov si nu zareste silnicie în Israel; Domnul Dumnezeul sau este cu el si în mijlocul lui se aude strigat de veselie ca pentru un împarat.
22. Dumnezeu l-a scos din Egipt, puterea lui este ca a unui taur.
23. Pentru ca nu este vrajitorie în Iacov, nici farmece în Israel, la vreme se va spune lui Iacov si lui Israel; cele ce vrea sa plineasca Dumnezeu!
24. Iata un popor care se ridica asemenea unei leoaice si ca un leu se scoala, care nu se culca pâna n-a sfâsiat prada si pâna n-a baut sângele ucisilor!"
25. Zis-a Balac catre Valaam: "Nici de blestemat sa nu-l blestemi, nici de binecuvântat sa nu-l binecuvântezi".
26. Iar Valaam a raspuns si a zis catre Balac: "Nu ti-am grait eu, oare, ca voi face ce-mi va spune Domnul?"
27. Atunci a zis Balac catre Valaam: "Hai sa te duc în alt loc: poate-I va placea lui Dumnezeu si mi-I vei blestema de acolo".
28. Si a luat Balac pe Valaam pe vârful lui Peor, care priveste spre pustie.
29. Aici Valaam a zis catre Balac: "Zideste-mi sapte jertfelnice si pregateste-mi sapte vitei si sapte berbeci",
30. Si a facut Balac, cum a zis Valaam, si a pus câte un vitel si câte un berbec pe fiecare jertfelnic.
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 150

Voteaza:

Valaam binecuvinteaza pe Israeliti. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE