Pedepsirea faradelegii lui Israel. Dumnezeu fagaduieste intoarcerea.

1. Iar numarul fiilor lui Israel va fi ca nisipul marii, care nu se socoteste, nici nu se numara. Si in loc sa va zica voua: "Voi nu sunteti poporul Meu",
2. Vi se spune: "Voi sunteti fiii Dumnezeului celui viu!"
3. Si se vor aduna Iudeii si fiii lui Israel laolalta si isi vor alege o capetenie si vor iesi din tara robiei si Izreel se va face mare si vor numi pe fratele lor: "Ami" si pe sora lor: "Ruhama".

4. Osanditi pe mama voastra, invinuiti-o - ca ea nu mal este femeia Mea, iar Eu nu mai sunt barbatul ei ca sa lepede de la dansa podoabele desfranarii ei si semnele destrabalarii dintre sanii ei;
5. Altfel, Eu ii voi dezveli goliciunea ei si o voi infatisa goala ca in ziua cand s-a nascut si o voi preface intr-un pustiu, ca un pamant uscat si o voi prapadi de sete.
6. Nu voi avea mila de fiii ei - ca ei sunt copii de desfranata -
7. De vreme ce mama lor a preadesfranat, cea care i-a zamislit a savarsit lucruri rusinoase. Ca ea a zis: "Ma voi duce dupa iubitii mei, cei care imi dau paine, apa, lana si in, untdelemn si bauturi".
8. Pentru aceasta iata ca-i voi astupa drumul sau cu maracini, voi ridica zid, ca ea sa nu-si mai gaseasca cararile sale.
9. Ea va umbla dupa iubitii sai, dar nu-i va ajunge; ii va cauta, dar nu-i va afla. Si va grai atunci: "Merge-voi si ma voi intoarce la barbatul meu cel dintai, ca atunci imi mergea mai bine decat acum".
10. Dar ea n-a recunoscut ca Eu am fost Acela Care i-a dat ei graul, mustul si untdelemnul si i-am inmultit argintul si aurul pe care l-a intrebuintat pentru Baal.
11. Pentru aceasta imi voi lua inapoi graul la vremea lui si mustul la timpul lui si-Mi voi lua lana si inul cu care ea isi acopera goliciunea ei.
12. Si acum voi descoperi goliciunea ei in ochii iubitilor ei si nimeni nu va putea s-o scape din mana Mea.
13. Si voi face sa incetez toate desfatarile ei, sarbatorile si lunile noi si zilele de odihna si toate praznuirile ei.
14. Si voi pustii via ei si smochinii ei, despre care ea zicea: "Acesta este darul pe care mi l-au dat iubitii mei". Si-i voi preface in paduri si-i vor strica dobitoacele cele salbatice.
15. "Si o voi pedepsi pentru zilele de sarbatoare in cinstea lui Baal, caruia ii aducea tamaieri, atunci cand se gatea cu inelele sale si isi punea podoabele si se ducea dupa iubitii ei, iar pe Mine M-a dat uitarii", zice Domnul.
16. Pentru aceasta, iata Eu o voi atrage si o voi duce in pustiu si voi vorbi inimii ei;
17. Si ii voi da viile ei de acolo si valea Acor o voi preface in poarta de nadejde; si ea va fi voioasa ca in vremea tineretii ei, ca in ziua cand tu ai scos-o din pamantul Egiptului.
18. Si va fi in vremea aceea - zice Domnul - ca ea Ma va numi: "Barbatul meu" si nu-Mi va mai zice: "Baalul (stapanul) meu".
19. Si voi scoate din gura ta numele Baalilor si nu vor mai fi chemati fiecare pe numele lor.
20. Si voi incheia in ziua aceea un legamant cu dobitoacele campului si cu pasarile cerului si cu taratoarele de pe pamant si voi sfarama arcul si sabia si voi face sa nu mai fie razboi in tara, iar pe cei ce o locuiesc, ii voi pune la adapost.
21. Si te voi logodi cu Mine pe vecie si te voi logodi Mie dupa dreptate si bunacuviinta intru bunatate si dragoste;
22. Si te voi logodi Mie intru credinciosie, ca sa cunosti ca Eu sunt Domnul!
23. si in ziua aceea, zice Domnul, Eu voi raspunde cerurilor, iar cerurile vor raspunde pamantului,
24. Si pamantul va raspunde graului, mustului si untdelemnului, si ele vor raspunde lui Izreel.

25. Si-Mi voi semana pe Israel in tara si Ma voi milostivi spre Lo-Ruhama si voi zice catre Lo-Ami: "Tu esti poporul Meu", iar el Imi va raspunde: "Tu esti Dumnezeul meu!"
.

12 Februarie 2009

Vizualizari: 287

Voteaza:

Pedepsirea faradelegii lui Israel. Dumnezeu fagaduieste intoarcerea. 0 / 5 din 0 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE