Tre Fontane - locul martiriului Sfantului Pavel

Tre Fontane - locul martiriului Sfantului Pavel Mareste imaginea.

 Abatia Sfantul Pavel - Tre Fontane

In afara Sfintei Scripturi nicio alta scriere nu face referire la data si locul martiriului Sfantului Pavel. "Apostolul Neamurilor"  a ajuns la Roma in anul 60 d. Hr. pentru a fi judecat de imparat. Aici a petrecut doi ani intr-o casa inchiriata, pazit de un ostas roman. Este eliberat in anul 63. A fost martirizat prin decapitare in anul 67, in timpul imparatului Nero.

Traditia spune ca pe locul unde a cazut capul Sfantului Apostol Pavel au izvorat trei fantani. De aici si numele manastirii: "Tre Fontane" (Trei fantani). Izvoarele erau cunoscute in vechime ca Aquae Salviae.

Trupul sau a fost inmormantat la o distanta de cativa kilometri, pe locul in care se afla in prezent "Basilica San Paolo fuori le Mura" (Catedrala Sfantul Pavel in afara zidurilor).

Pe locul locul martiriului Sfantului Apostol Pavel se afla Complexul abatial cistercian "Tre Fontane" (Trei Fantani).

In prezent, asezamantul monahal cuprinde trei biserici. Prima este inchinata Sfantilor Vincentiu si Anastasie si dateaza din secolul al treisprezecelea. A fost reconstruita in secolul al treisprezecelea.

Pe partea drepta se gaseste Biserica Sfanta Maria Scala Coeli. A fost reconstruita in 1599 de catre Giacomo della Porta pentru Cardinalul Petru Aldobrandini.

In subsolul acestei biserici se gaseste temnita unde se crede ca a fost inchis Sfantul Apostol Pavel.

La 50 m departare se afla Biserica Sfantul Pavel - Tre Fontane. Fragmente dintr-un mozaic pavimentar se pastreaza in nava. Acesta a fost donat bisericii de catre Papa Pius IX si se spune ca a fost adus aici din Ostia, portul Romei in perioada imperiala.

In interiorul acestei abatii, in biserica "Santa Maria Scala Cœli", prin bunavointa Bisericii Romano-Catolice, un preot ortodox roman savarseste slujbe pentru comunitatea ortodoxa romana din Roma.

Radu Alexandru

09 Iunie 2017

Vizualizari: 20839

Voteaza:

Tre Fontane - locul martiriului Sfantului Pavel 5.00 / 5 din 3 voturi.

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE