CINEVA INVIZIBIL MA LOVESTE

Intamplarea de mai jos s-a petrecut tot in acea perioada a studentiei.

Ma dusesem la Alexandra acasa. Ne cunoscuseram cu cateva zile mai inainte. Era si ea implicata in yoga. Fostul ei prieten practica yoga si vizitase India de cateva ori. A gatit si ne-am asezat la masa. Conversatia noastra se depana in jurul temelor legate de ocultism, yoga, magie, capacitati paranormale etc. Brusc, au inceput iarasi straniile izbituri. Ne-am privit.

- Crezi ca-i gelos prietenul meu? a intrebat ea razand.

- Prostii, am raspuns.

Ne-am continuat masa si discutia. Dupa o jumatate de ora - "Bum!" - s-a auzit ca o lovitura deasupra usii. Aceasta s-a trantit atat de tare, incat am crezut ca s-a rupt. Era suprafiresc... Fata s-a speriat.

Am sarit in picioare:

- Cine esti? Nu mi-e frica de tine!

Am apucat usa, am deschis-o, am inchis-o. Am ras ironic.

- Daca esti vrajitor, vino sa ne socotim, am spus provocator.

Nu s-a intamplat nimic.

- O fi prietenul meu, a zis ea.

- Hai, mai! N-avem si noi dreptul sa stam de vorba, adica? Oricine ar fi, n-are nici un drept. E un necioplit! am exclamat eu razand. Uita totul, hai sa ne vedem de treaba.

A prins repede curaj. Am uitat de cele petrecute. Timpul trecea repede si agreabil. Aveam preocupari comune si discutiile ne ajutau sa intelegem mai profund unele lucruri. Trecusera destule ceasuri. Uitaseram amandoi cu desavarsire ce se intamplase. Eram absorbiti unul de celalalt.

Deodata am simtit o lovitura in spate, ca si cand m-ar fi izbit cineva puternic cu un lemn lung si gros. Am zbierat cumplit din cauza durerii. Am sarit ca un arc si m-am apucat cu mainile de sale.

- Ce se intampla? m-a intrebat speriata, plina de nedumerire.

- Cineva m-a lovit in spate!

M-a privit contrariata. Nu numai in camera, ci in tot apartamentul nu eram decat noi doi.

- Alta data sa nu-1 mai provoci, mi-a spus.

- Lasa-1 incolo de gelos, am raspuns si m-am asezat alaturi de ea.

Spatele m-a durut doua-trei zile dupa aceea. Ma mir astazi de usuratatea cu care priveam totul pe atunci. Cum de treceam cu atata superficialitate peste astfel de intamplari? Eram prea tineri, sau prea frivoli?

Carti Ortodoxe

Cuprins