UN VIS CIUDAT

In perioada aceea nu ma implicasem inca in Mind Control, nici nu aveam multe contacte cu yoghini din ashram, si trecuse destul timp de cand intrerupsesem legaturile cu hipnotizatorul.

Asadar, intr-o seara am avut urmatorul vis. Mergeam pe un drum de tara. Pe marginea drumului sedea o creatura ciudata cu aspect omenesc, de inaltime medie, bine legat, cu brate groase si o coada lunga si viguroasa. Capul prezenta atat trasaturi umane cat si animale, era complet chel, avand urechi lungi, ascutite, si doua cornite mici in varf. intreaga suprafata a pielii ii era de culoarea bronzului. Sedea pe pamant, la marginea drumului, si ma privea. Imediat ce l-am vazut, m-am infiorat. Mi-a fost apoi rusine de frica mea - era la mijloc si trufia varstei -astfel incat am continuat sa inaintez temerar. "Ce treaba am eu cu asta?", mi-am zis. "Nici una! Nu-l cunosc! O sa-l ignor! Voi trece ca si cand n-ar exista".

Indata ce am ajuns in dreptul lui, dintr-o saritura s-a napustit asupra mea, m-a trantit fara nici o dificultate la pamant, m-a muscat si m-a batut mar. Eram cuprins de tremur. M-am inspaimantat inca si mai tare, intelegand ca sinele meu nu avea nici o putere sa i se impotriveasca. Toate membrele imi paralizasera si devenisera inapte sa schiteze pana si cel mai mic efort. Nu-mi puteam misca nici macar degetul mic. Nici vorba de lupta. Eram cu totul lipsit de aparare, neputincios, cazut prada in mainile lui. Dupa ce m-a tot muscat si lovit, s-a facut nevazut, si abia atunci am inceput sa ma misc putin cate putin, amortit.

In dimineata urmatoare, ma durea trupul exact in punctele in care ma lovise. M-am sculat din somn si ma simteam ca si cand as fi mancat bataie in realitate! Ma miram... "Bine, visu-i vis, dar ce-i cu durerea fizica?". Eram uimit, insa nu puteam gasi vreo explicatie, nici despre durerea din trup, nici despre ciudata creatura din vis.

As fi uitat-o cu desavarsire, daca nu s-ar mai fi intamplat ceva straniu. Dupa cateva zile a venit prietena mea si mi-a zis: "Am avut un vis ciudat despre tine si m-am speriat. Ai grija sa nu ti se intample ceva rau! Un om-animal ciudat, cu o maciuca ce-i iesea de la brau, te trantise jos si te batea". I-am cerut amanunte, si am constatat ca vazusem amandoi aceeasi creatura. Am fost uluiti, dar am uitat totul foarte repede, preocupati cu aventurile noastre amoroase.

Ce fusese acel vis? O prevestire? Declararea unui razboi nevazut sau adeverirea existentei unei dominatii straine asupra propriei mele persoane?

in acea vreme imi facea curte o cunostinta a prietenei mele. Atat eu cat si prietena mea o intalniseram de curand, dar ne legasem de ea foarte strans. Prietena mea devenise intre timp geloasa si imi adresa chiar reprosuri. Tanara aceasta nu-mi facuse niciodata vreun avans explicit, dar se creasera adesea situatii in care s-ar fi putut intampla ceva. Dormiseram de multe ori in casa ei impreuna, in acelasi pat. Ne limitasem insa la atat, caci nu doream sa merg mai departe. Nu-mi placea ca femeie, o preferam ca prietena.

La un moment dat am purtat amandoi o conversatie bizara, pe care a inceput-o ea. Ne-am vorbit uzand de toate insinuarile erotice posibile, fara sa spunem lucrurilor pe nume, dar atat de limpede incat m-am si mirat de inventivitatea noastra. Era o discutie foarte "subversiva", la capatul careia eu i-am spus limpede ca nu sunt atras de ea, drept pentru care mi-a dezvaluit cat de ofensata se simte. N-am luat-o in seama, insa mi-a spus ceva ciudat, care semana cu o amenintare mascata.

A zis: "Bine, eu astept sa-mi vina randul in septembrie!". Ne aflam pe atunci in iunie.

Dupa aceasta discutie, raporturile noastre au reintrat in normal. incetul cu incetul a devenit insa foarte lipicioasa fata de prietena mea, incat am inceput sa ma nelinistesc. Se uitau dupa diferiti tineri. Eram gelos, dar nu puteam face mare lucru, caci eram si eu prins in cele de zi cu zi. insa constatam cu uimire cat de profund ajunsese sa-si exercite influenta asupra prietenei mele. De altfel, era familiarizata cu ocultismul si cu toate derivatele lui. Citea autori precum Omraam Aivanhov, Carlos Castaneda sau Gurdjieff, era la curent cu invataturile sufi ale lui Inayat Khan si cu tot felul de scrieri magico-mistice. Avea insa si o indeletnicire practica: deseori ne "dadea in carti". Nu in cele obisnuite, ci intr-unele de tarot, pe care le cumparase dintr-o librarie masonica. Devenise specialista!

Cunostea o femeie care era extraordinar de priceputa in a folosi astfel de carti si ghicea multe lucruri din viitor. Cel putin asa pretindea. in afara de "datul in carti", aceasta doamna avea si alte "aptitudini". Cunostinta noastra o lauda deseori extaziata, si intretinea legaturi stranse cu ea. A inceput sa o ia si pe prietena mea acolo.

Nu stiu ce lucru necurat s-a facut! Nu cunosc exact, dar judecand dupa intamplari se pot extrage oarece indicii. Oricum, la sfarsitul lui septembrie mi-am amintit de amenintarea ei voalata: "Bine, eu astept randul meu in septembrie!". Din luna septembrie, dupa un sir de uimitoare coincidente si de stupide neintelegeri, m-am despartit de prietena mea. Dar n-a fost numai atat. in viata mea toate lucrurile au inceput sa mearga anapoda, si sufeream de o adanca durere sufleteasca ce ma conducea spre nebunie si ma impingea catre sinucidere. Ai fi zis ca se prabusise cerul peste mine. "Dar ce se intampla?" - ma intrebam adesea. Ma simteam ca si cand cineva se lupta cu mine in ascuns. Ca si cand si-ar fi fixat drept scop al vietii sale sa ma distruga.

Am aflat de la o cunostinta comuna ca aceasta fata, pe care o respinsesem ca partenera de dragoste, impreuna cu "indrumatoarea" ei care ghicea in cafea, dadea in carti si facea si altele asemanatoare, discutasera deseori pe seama mea la intalnirile lor si ma aveau drept tinta a activitatilor lor de sorginte oculta.

Acest neverosimil sir de coincidente, de neintelegeri, de nenorociri, de durere sufleteasca si confuzie, care mi s-au intamplat in acea perioada, s-ar fi putut oare datora practicilor magice ale acestor "doamne"? Ar mai fi avut oare aceste "doamne" vreo putere asupra mea daca eu as fi trait o viata crestineasca? Cu siguranta ca nu. Viata mea inadecvata era cea care dadea drepturi Diavolului - caci el era "domnul" respectivelor "doamne".

"Ti-au facut vraji", m-a prevenit un oarecare batran foarte versat care ma simpatiza... Atunci am ras.

Raul se facuse, dar Dumnezeu, Care a ingaduit acest lucru, avea sa scoata un infinit mai mare bine din aceasta intamplare mai tarziu. in scurt timp l-am cunoscut pe parintele Paisie, care m-a ajutat sa depasesc si acest razboi, acoperindu-ma ca pe un pui de gaina cu aripile sale duhovnicesti. Iar ceea ce i s-a intamplat apoi "prietenei" care mi-a provocat toate aceste neplaceri a fost cu mult mai rau decat durerea mea sufleteasca. insa Dumnezeu o va ajuta, asa cum m-a ajutat si pe mine.

Aveam in jur de 20 de ani pe atunci si eram deja implicat in astfel de "activitati"! Ce s-ar mai fi putut adauga?!

Carti Ortodoxe

Cuprins