Crestin Ortodox
Cauta:
Toti membrii inregistrati  Cautare Avansata
Sfântul Serafim de Sarov
Actualizat 3 saptamana(ni) in urma
Încă din copilărie Sfântul Serafim de Sarov a fost ales de Domnul pentru a-I sluji. Dat de mama sa către viața monahală el ajunge apoi unul dintre cei mai cunoscuți sfinți pustnici din Rusia.
Moaștele sale se află la Mănăstirea Diveevo, dar se regăsesc și la noi în țară, la Mănăstirea Lainici din județul Gorj.

Sursă foto: Internet
Sfântul Paisie, muntele Athos
Actualizat 9 luna (i) in urma
Sursă foto: www.crestinortodox.ro
Album | Schimonahi
Actualizat 6 luna (i) in urma
Sfântul Amfilohie de la Po...
Actualizat 21 ora(e) in urma
Sfântul Amfilohie de la Poceaev (27.11.1894 - 20.12.1970), pe numele său de mirean, Iosif, este unul dintre cei mai mari sfinți ucraineni. Activitatea sa numără nenumărate minuni, cele mai multe cu privire la oamenii cu probleme osoase.

Sursă foto: Internet, Viața și minunile Sfântului Amfilohie de la Poceaev
Îngeri
Actualizat 9 luna (i) in urma
Sursa: Internet
Cuviosul Teofil Rossoha
Actualizat 6 luna (i) in urma
Cuviosul Teofil Rossoha (10.08.1929 - 22.03.1996), pe numele său de mirean, Petru, este unul dintre cei mari sfinți ai Ucrainei din secolui XX. Prin lucrarea Duhului Sfânt cuviosul Teofil a săvărșit nenumărate minuni.

Sursă foto: Internet, Viața Cuviosului Teofil Rossoha, izbăvitorul de boli și demoni
Cuviosul Gavriil, cel nebun...
Actualizat 6 luna (i) in urma
(1929 - 1995)

Arhimandritul Mama Gavriil, născut Goderdzi Urghebadze, este unul dintre cei mai cunoscuți monahi în Georgia. S-a născut ca fiu al lui Vassili și al Varvarei Urghebadze în ziua de 26 august 1929, în Tbilisi, Georgia.

Sursa: www.monkgabriel.ge/rom/
Sfântul Serafim de Virița
Actualizat 3 saptamana(ni) in urma
Sfântul Serafim de Virița, prăznuit de Biserica Ortodoxă în ziua de 21 martie, s-a născut în anul 1865, într-o localitate din regiunea Iaroslav, și a trecut la cele veșnice în ziua de 21 martie 1949, la vârsta de 84 de ani, fiind înmormântat în cimitirul din Virița. Acest sfânt cuvios a ajuns cunoscut în toată lumea mai ales pentru darul înainte-cunoașterii și pentru profețiile sale, împlinite la mulți ani după moartea sa.

Sursa: Internet
Sfântul Lavrentie de Cernigov
Actualizat 1 luna (i) in urma
Sfântul Lavrentie din Cernigov - după numele său de botez, Luca Evseevici Proscura - s-a născut în anul 1868, în localitatea rusească Karilsk, din regiunea Cernigov. Părinții săi, Evsevii și Hristina, au fost oameni simpli, dar muncitori și credincioși. Din cei șapte copii ai familiei, cinci erau băieți, Luca fiind cel mai mic dintre aceștia.

Sursa: Internet
Cuviosul Ioan de la Valaam
Actualizat 6 luna (i) in urma
Sfântul Iov din Uglea
Actualizat 1 luna (i) in urma
Sursă foto : Internet
Maica Agafia Avdeieva, cea ...
Actualizat 1 luna (i) in urma
Monahia Alipia s-a născut la 3 / 16 martie 1905 într-o familie de țărani evlavioși din satul Vâșelei, județul Gorodișcensk din gubernia Penza. În Sfântul Botez fetița a fost numită Agafia, în cinstea Sfintei Mucenițe Agafia. Dintr-un profund sentiment de dragoste pioasă faţă de ocrotitoarea sa cerească, maica Alipia toată viaţa a purtat pe spate icoana Sfintei Agafia şi practic niciodată nu s-a despărţit de ea. Încă din copilărie ea a avut de îndurat necazuri nemaipomenite și lipsuri de tot felul. Părinții ei au fost împuș-cați și fiind încă destul de tânără, a început să ducă un mod pribeag de viață, însoțit de muncă grea, prigoane și sărăcie. Trăia din ce-i trimitea Dumnezeu, dormea sub cerul liber; deseori se angaja la munca de zi pentru a avea o bucată de pâine și un acoperiș deasupra capului. A suferit cruzimea prigoanei și a închisorii, vremile de restriște din anii războiului și represiunile din partea autorităților ateiste.

Sursă : goloseevo.com.ua
Sfânta Matrona Nikonova
Actualizat 1 luna (i) in urma
Sfânta Matrona din Moscova este prăznuită pe 2 mai (19 aprilie Vechiul Calendar). Numită "cel de-al optulea stâlp al Rusiei” de către Sfântul Ioan de Kronstadt, Sfânta Matrona a fost o personalitate rară și cu totul harismatică a Bisericii Ortodoxe din Rusia, manifestând darurile duhovnicești ale înainte vederii și tamadurii încă din copilarie.

Sursă : CreștinOrtodox, Internet
Sfântul Nicolae Velimirovici
Actualizat 4 saptamana(ni) in urma
(4 ianuarie 1881 - 18 martie 1956)

Sfântul Nicolae Velimirovici, Nicolae al Sârbilor sau Noul Ioan Gură de Aur, este un sfânt relativ nou, mult iubit și cinstit în întreaga lume. El este cunoscut îndeosebi ca Sfântul Episcop Nicolae al Ohridei și Jicei, model de slujitor, învățător și conducător al creștinilor pe calea cea sfântă a credinței, a dragostei și a nădejdei.

Acest sfânt părinte, în adevăratul sens al cuvântului, este unul dintre cei mai prolifici scriitori bisericești din secolul al XX-lea, scrierile sale cuprinzând o categorie largă de lucrări: tâlcuiri, omilii și vieți de sfinți - o adevărată "vistierie a spiritualității ortodoxe sârbe" și a întregii lumi creștine.

Sursă : Internet, CreștinOrtodox.ro
Sfântul Kukșa din Odesa
Actualizat 1 luna (i) in urma
Sursă foto : Internet
Nicolai Gurianov
Actualizat 4 saptamana(ni) in urma
Părintele Nikolai Gurianov este cunoscut şi apreciat în Rusia de către credincioşi ca fiind unul dintre stareţii ultimului secol al Bisericii Ortodoxe. S-a născut în 1909 undeva lângă Sankt Petersburg, a fost prigonit de comunişti făcând şapte ani de lagăr, a slujit ca preot în statele baltice iar din 1958 s-a retras pe insula Zalit unde a petrecut retras 42 de ani într-o modestă căsuţă de lemn, fiind cercetat aici de mulţi pelerini din întreaga lume. De la mijlocul anului 1999 stareţul nu a mai primit pelerini, scrisorile acestora de căutare a unei deschideri ajungând până la preşedenţie.

Sursă : Internet, CreștinOrtodox.ro
Schimonahia Antonia
Actualizat 3 saptamana(ni) in urma
Schimonahia Antonia (în lume Anastasia Eacolvlena Kavesnikova) s-a născut în 1904 în Don, satul Dolgoe, într-o familie de creștini care păstrau tradițiile cazacilor de pe Don. Încă din copilărie s-a întâlnit cu stareți (văzători cu Duhul) care o sfătuiau să aleagă monahismul însa ea a ales căsătoria și a dus Crucea familiei pâna la urma. A trecut prin toate chinurile prigoanei comuniste, și prin psihiatrie unde încercau să o “lecuiască” de credința întru Hristos.

Sursă : Internet
Cuviosul Mihail de la Valaam
Actualizat 3 saptamana(ni) in urma
(1877-1962)

Sursă foto : Internet
Arhimandritul Tavrion Batoz
Actualizat 3 saptamana(ni) in urma
(10 august 1898 - 13 august 1978)

Sursă foto : Internet
Protoiereul Nicolae Ragozin
Actualizat 3 saptamana(ni) in urma
Sursă foto : Internet
Cuviosul Mihail Chikhachev
Actualizat 1 zi(le) in urma
"Oricine voieşte să vină după Mine să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să-Mi urmeze Mie." (Marcu. 8:34)

Sursă foto : Internet
Sfântul Serghie de Radonej
Actualizat 1 zi(le) in urma
Sursă foto : Internet
Starețul Damian Korneichuk
Actualizat 1 zi(le) in urma
Stareț bătrân al Lavrei Pecerska din Kiev
(13.10.1863 – 11.07.1954)

Sursă foto : fotopaterik.org/i/2737/
Carti Ortodoxe Carti Ortodoxe Religie Carti Ortodoxe Pshihologie Carti Ortodoxe Literatura Carti Ortodoxe Arta Agenda Crestinului Paste Acatiste Retete de post Colinde audio Calendar Ortodox Craciun Rugaciuni