Crestin Ortodox
Cauta:
Toti membrii inregistrati  Cautare Avansata
Valentina Ionita
Actualizat 14 an (i) in urma
fotografii de pe blogul meu http://valentinaghidculinar.blogspot.com si nu numai...
Hramul Bisericii Sfantul H...
Actualizat 14 an (i) in urma
In fiecare an la 10 februarie Biserica ortodoxa il praznuieste pe Sfantul Sfintit Mucenic Haralambie,dar sa nu-i uitam pe Sf.Mc.Valentina si pe Sf.Mc.Enata alaturi de Mucenicul Pavel.
Sf.Mc.Haralambie este socotit drept izbăvitor de boli,necazuri şi de molime .Moaştele Sf.Mc.Haralambie, au fost aduse din Moldova si donate bisericii din Hălăuceşti de către boierul Alexandru Iordache Balş, cel care a ctitorit biserica între anii 1845-1847.
Dintre aceste două fecioare, Enata era din ţinutul Gaza, iar Valentina din Cezareea. Când ighemonul Firmilian sta la judecată, a fost adusă viteaza fecioară Enata, care fiind întrebată dacă se leapădă de Hristos, şi ea mărturisind că Hristos este Dumnezeu, a fost chinuită cumplit. Atunci cinstita Valentina şi ea fecioară fiind şi nesuferind să vadă neomenia şi cruzimea celor săvârşite, s-a umplut de îndrăzneală, şi când i s-a poruncit ca să aducă jertfă idolilor, căci acolo lângă scaunul de judecată, se găsea un jertfelnic, ea l-a izbit cu picioarele şi l-a surpat împreună cu focul ce era pe el. Atunci tiranul mânuindu-se, a chinuit-o cumplit şi pe ea. Şi încetând a le mai chinui, a hotărât să fie arse în foc. După aceasta a fost adus la pătimire sfântul Pavel. Şi după ce a suferit mai multe chinuri şi s-a arătat mai presus de patimi, cu harul lui Hristos, a fost osândit la moarte de sabie. Iar el, mulţumind lui Dumnezeu şi rugându-se pentru cei de o credinţă cu el, a primit tăierea cinstitului sãu cap, dându-şi duhul în mâinile lui Dumnezeu.
Valentina Ionita
Actualizat 14 an (i) in urma
Fotografii traditii si obiceiuri
blogul meu
http://valentinaghidculinar.blogspot.com
Parohia Nasterea Sfantului ...
Actualizat 14 an (i) in urma
Mucenici dobrogeni de post ...
Actualizat 13 an (i) in urma
Va multumesc tuturor celor care m-ati votat...Mai este putin timp pentru a trece in urmatoarea etapa a concursului, asa ca, inca mai puteti vota retetele mele accesand linkurile de mai jos : http://www.delimanochefs.ro/reteta/reteta/19303/mucenici-dobrogeni-de-post-fierti-cu-zeama-si-multa-nuca
http://www.delimanochefs.ro/reteta/reteta/17292/rulouri-de-peste-merluciu-cu-vinete-reteta-casei
Cartea Părintelui Doctor M...
Actualizat 12 an (i) in urma
Cartea Părintelui Doctor Mircea Cristian Pricop, „ORTODOXIE, ETNICITATE, IDENTITATE EUROPEANĂ”, a cărei publicare o binecuvântăm cu bucurie, abordează un subiect de actualitate pentru teologia ortodoxă, implicând conexiuni profunde cu mai multe discipline științifice. Ea își propune în principal evidențierea și studierea binomului: neam românesc/Biserică Ortodoxă, în contextul social și mai ales religios al unei Europe postmoderne frământate de condiția sine qua non a propriei supraviețuiri: redobândirea unui ”suflet”.(…)Prin amploarea investigaţiilor, prin complexitatea temei, prin pluridisciplinaritate, precum şi prin implicaţiile practice pe care le sugerează, lucrarea reprezintă o importantă contribuţie în domeniul Teologiei Sistematice, o teză meritorie şi o mult așteptată premieră în teologia românească, pentru care merită felicitări. De aceea o recomand călduros tuturor slujitorilor și credincioșilor Bisericii străbune, doctoranzilor, masteranzilor și studenților din ţară și din străinătate, pentru ca, prin amploarea răspândirii ideilor sale, să-și capete locul cuvenit în opera de regenerare spirituală a neamului românesc și a conștiinței creștine europene, pe care s-ar putea fundamenta cândva o autentică identitate comună.

IPS. Prof. Dr. Teodosie
Arhiepiscopul Tomisului


Temelia pe care autorul o așează cu semnificația ei absolută prin valorificarea Cincizecimii în Biserica Creștină, deschide o perspectivă prin care se iluminează cuprinsul întregii lucrări și în același timp justifică aserțiunea potrivit căreia creștinismul românesc deține cheia împlinirii unor imperative, de asemenea absolute, care să aducă împreună cu ele rezolvarea celor mai urgente soluții privind destinul Europei contemporane. (…) Autorul ajunge să identifice ”principiul etnic și cel teritorial al neamului” drept ”fundament al unității Bisericii”, fiind vorba despre precizarea în context a unor idei care împărtășesc acestei teze doctorale un spor de originalitate în rândul tezelor de până acum, dar mai ales îi oferă șansa perceperii actualității cu care abordează o tematică teologică cu care se impune în literatura de specialitate.
Pr. Prof. Dr. Ilie Moldovan
Carti Ortodoxe Carti Ortodoxe Religie Carti Ortodoxe Pshihologie Carti Ortodoxe Literatura Carti Ortodoxe Arta Agenda Crestinului Paste Acatiste Retete de post Colinde audio Calendar Ortodox Craciun Rugaciuni