Crestin Ortodox
Cauta:
Toti membrii inregistrati  Cautare Avansata
Postat: 11.02.2012 - 0 comentariu(i) [ Comentariu ] - 0 trackback [ Trackback ]
Category: Naturism

 De ce este bine sa ai mereu in casa, in garaj, in masina sau in poseta un borcanel debicarbonat? Fie ca vrei sa stingi un incendiu, sa scoti o pata sau sa iti cureti mainile, praful magic rezolva aceste probleme in doar cateva secunde. Iata 20 de situatii in care bicarbonatul se dovedeste a fi cea mi buna solutie.

 

Solutii pentru intreaga bucatarie

1 Mirosul neplacut din frigider dispare in doar cateva ore daca asezi in interior un bol cu bicarbonat de sodiu. Aplica aceasta metoda si pentru perioadele in care esti plecat mai mult timp de acasa sau pentru frigiderele care nu functioneaza. De asemenea, atunci cand decongelezi frigiderul, spala-l cu o solutie de apa si bicarbonat sau otet, iar acesta va pierde orice urma de miros.

2 Daca ai tinut ceva prea mult in cuptorul cu microunde si mirosul alimentului a acaparat tot interiorul, atunci amesteca intr-un bol cu apa doua linguri de bicarbonat si cateva picaturi de detergent de vase. Introdu vasul in cuptor pentru 5 minute la o putere medie.

3 Masina de spalat vase isi va pierde orice iz neplacut daca adaugi doua linguri de bicarbonat in recipientul pentru detergent. Totodata, acesta va ajuta si la curatarea si dezinfectarea veselei.

4 Bicarbonatul de sodiu este recomandat si pentru calitatile sale dovedite instingerea incendiilor. Pastreaza un plic in apropierea aragazului sau a gratarului pentru a putea combate un incendiu.

5 Cosul de gunoi trebuie spalat periodic cu o solutie de bicarbonat si apa calda. Aceasta elimina mirosurile, bacteriile si dezinfecteaza recipientul.

6 Cafetiera va arata ca noua daca torni un pliculet de bicarbonat peste apa. Filtrul, cana si recipientul din plastic se vor curata si orice miros de cafea veche sau mucegai va disparea instant. Dupa ce apa cu bicarbonat a curs in vasul cafetierei, toarna apa in chiuveta (bicarbonatul ajuta si la desfundarea chiuvetei). Porneste un alt ciclu al filtrului de cafea, insa de aceasta data folosind apa curata pentru clatire.

7 Petele de grasime, arsura, cafea sau ceai de pe orice vas de gatit (ibric, ceainic, tigaie etc) din orice material (fonta, inox, crom – cu sau fara smalt) vor fi mult mai usor de curatat daca presari bicarbonat si torni apoi o cana de apa fierbinte. Asteapta cateva minute si apoi curata normal.

8 Caserolele de plastic, lada frigorifica sau chiar portelanul pot fi curatate, dezinfectate si improspatate daca sunt spalate cu apa si bicarbonat.

 

Solutii pentru restul casei

9 Obiectele sanitare (cada, vas de toaleta, chiuveta) se curata foarte bine cu bicarbonat, datorita valentelor multiple ale acestuia: scoate pete de grasime,dezinfecteaza si, atunci cand vine vorba de sanitare, desfunda tevile. De asemenea,chitul de rosturi isi recapta culoarea initiala daca e frecat timp de cateva minute cu bicarbonat.

10 Petele de pe mobila lasate de vasele fierbinti, precum si petele de alimente si apa, vor disparea in cateva secunde daca intra in contact cu o solutie formata din apa si bicarbonat. Pentru petele colorate sau pentru cele cu o textura abraziva, adauga in solutie si cateva picaturi de inalbitor.

11 Adauga o lingura de bicarbonat in apa cu care speli sau perii covorul si vei observa ca mirosul de animale sau de tigara dispare imediat, iar culorile devin mai aprinse.

12 Desi pisicile sunt considerate cele mai curate animale, litiera este singurul accesoriu ce ne poate deranja olfactiv. Curata si dezinfecteaza vasul, asteapta sa se usuce bine si toarna un strat de bicarbonat. Deasupra asternenisipul special pe care il folosesti de obicei. Mirosul neplacut va fi absorbit de fiecare data.

13 O solutie din apa rece, bicarbonat si sucul de la o jumatate de lamaie va improspata aerul inchis din camere.

14 Daca speli scrumierele cu apa si bicarbonat, mirosul neplacut va disparea, dar daca presari putin praf  in interiorul acestora, ai sansa ca mirosul de tigara sa nu se mai raspandeasca in intreaga incapere.
 

Trucuri pentru intreaga familie 

15 Hainutele si accesoriile bebelusilor (scutece, jucarii, biberoane) vor fi fierte in apa in care ai adaugat bicarbonat. Acesta igienizeaza, dezinfecteaza si in plus scapi de petele si de mirosurile specifice celor mici.

16. Amesteca 1-2 linguri de bicarbonat cu detergentul in masina de spalat de fiecare data pentru a elimina mirosurile din haine si petele.

17 Argintul devine ca nou daca este frecat cu bicarbonat de sodiu. Pentru suprafete netede foloseste un burete abraziv, iar pentru modele in relief aplica solutia cu o periuta de dinti pe care nu o mai folosesti.

18 Mirosul neplacut al mainilor (benzina, ceapa, usturoi, peste, branza etc) poate fi inlaturat daca te speli timp de 2 minute cu apa si bicarbonat.

19 Presara putin praf de bicarbonat si in acele perechi de incaltamintecare capata miros urat orice ai face. Tu vei transpira mai putin si cu siguranta nu te vei mai simti jenat atunci cand trebuie sa te descalti.

20 Instrumentele de ingrijire a parului (pieptene, perie, agrafe) pot fi curatate periodic cu apa si bicarbonat..

Postat: 11.02.2012 - 0 comentariu(i) [ Comentariu ] - 0 trackback [ Trackback ]
Category: Naturism

 Tinctura de propolis - beneficii si utilizari

Propolisul este recunoscut ca fiind cel mai puternic antibiotic natural si se afla printre cele mai bune remedii naturiste, pentru o serie larga de afectiuni. Cu ajutorul tincturii de propolis, care este un produs la indemana oricui, se poate intari imunitatea, se pot trata raceli, anexite, cistite, dureri in gat, tuse uscata, hipertensiune sau infectii urinare.


Propolisul este un produs al albinelor si are proprietati  curative deosebit de puternice, fiind cunoscut pentru efectele sale bactericide, bacteriostatice si antifungice.


Acest medicament si antibiotic natural are la baza ingrediente cum ar fi ceruri, aminoacizi, balsamuri, fermenti, microelemente, substante antibiotice, rasini, acizi aromatici, acizi, derivati flavonici, acid ferulic. Toate aceste ingrediente combinate propulseaza propolisul in topul celor mai bune si puternice tratamente naturale. Un aspect foarte important este faptul ca specialistii in medicina naturista sunt ferm convinsi de faptul ca metoda cea mai eficace de administrare a propolisului ramane tinctura. Tinctura de propolis se gaseste in orice mahazin naturist, dar si in unele farmacii, iar pretul produsului este in jur de 9 ron.


Iata cateva dintre afectiunile care pot fi tratate cu ajutorul propolisului:


Tensiune arteriala


Propolisul, polenul si pastura scad, in timp, riscul instalarii bolilor cardiovasculare, prin indepartarea radicalilor liberi incriminati de aparitia aterosclerozei. Mai mult decat atat, studiile efectuate de-a lungul timpului au demonstrat ca tinctura de propolis reduce considerabil tensiunea arteriala si are efect sedativ in cazul durerilor.


Se consuma zilnic, timp de o luna, 5 picaturi de propolis amestecate intr-un pahar cu ceai de galbenele, indulcit cu putina miere.


Anexita


Anexita este o boala care afecteaza 4 din 5 femei active sexual si se manifesta prin senzatii de usturime si durere la urinare, incontinenta urinara, tensiune si arsura locala, dureri de spate, sangerari intre menstruatii, dureri in timpul contactului sexual, febra, diaree, stari de voma etc.


Timp de doua saptamani, consuma in fiecare seara cate 25 de picaturi de tinctura de propolis amestecate intr-un pahar cu suc de portocale, compot sau ceai neindulcit. Gustul tincturii nu este deloc placut, insa este garantat ca efectele se vor vedea intr-un timp foarte scurt.


De asemenea, la plafar se gasesc ovule cu propolis care se pot utiliza seara, dupa baie, timp de 10 zile. Acestea vor ajuta tinctura sa elimine mai repede simtomele si intr-un final boala.


Atentie! Nu intrerupe tratamentul chiar daca simtomele dispar. 


In timpul tratamentului, contactele sexuale sunt interzise si este recomandat ca ambii parteneri sa urmeze tratamentul.


Infectii urinare


Infectia urinara se manifesta prin usturimi la urinare, urinari frecvente si senzatie locala de usturime, urina cu sange, greata, varsaturi, dureri localizate in bazin etc.


Tinctura de propolis poate fi utilizata in infectii reno-urinare (1 lingurita de tinctura de 3-4 ori pe zi, pe o perioada de 15 zile. Avand in vedere ca in cazul infectiilor urinare se recomanda consumarea unor cantitati foarte mari de apa, poti adauga tinctura de propolis in apa plata sau diverse ceaiuri.


Raceala


Pe langa o baie fierbinte la picioare si eventual un paracetamol, bea o cana de ceai in care ai pus o felie de lamaie si 10 picaturi de tinctura de propolis. Consuma acest produs de 3 ori pe zi, iar in cel mult doua zile, iti vei reveni complet.


Propolisul mentine la distanta virusii si intareste sistemul imunitar intr-o perioada scurta de timp.


Acnee


Acneea poate fi si ea tratata cu ajutorul tincturii de propolis. In fiecare seara, dupa curatarea tenului cu un gel bland, special pentru tenul acneic, se sterg fata cu o discheta de bumbac imbibata in tinctura de propolis. Dupa 10 minute se repeta tratamentul si se lasa sa actioneze jumatate de ora dupa care se clateste tenul cu apa calduta.


De asemenea, tinctura de propolis are efect dezinfectant si antibacterian, motiv pentru care se poate utiliza in dezinfectarea ranilor, dar si pe post de compresa in cazul unor arsuri usoare, varice, edeme.

 

Postat: 16.05.2011 - 1 comentariu(i) [ Comentariu ] - 0 trackback [ Trackback ]
Category: Naturism

 

 Creat: 10 luna (i) in urma

 
Afinul, proprietăţi medicinale şi efecte terapeutice 

Afinul (Vaccinium myrtillus) este un arbust, care creşte la munte, cu fructe de culoare negru albăstrui şi gust duce acrişor. Frunzele şi fructele de afin sînt folosite de secole pentru efectele terapeutice pe care le are asupra sănătăţii umane. Ceaiurile şi sucurile de afine reprezintă o sursă extrem de bogată de vitamina A şi C, dar şi de nutrienţi precum flavonoide şi antocianine, care protejează organismul uman împotriva diabetului şi bolilor de inimă. 
Frunzele de afin conţin "insulină vegetală"
Din frunze de afin se prepară un ceai recomandat celor cu diabet, avînd proprietatea de a scădea zahărul din sînge, acţiune datorată mirtilinei, substanţă denumită şi "insulină vegetală".
Pentru a mări eficacitatea ceaiului, frunzele de afin se pot asocia cu păstăi de fasole şi frunze de dud. Ceaiul se bea neîndulcit, cîte o ceaşcă înaintea fiecărei mese principale.
Ceaiul dietetic recomandat diabeticilor are în compoziţia sa, pe lîngă alte plante, şi frunze de afin. Datorită conţinutului în tanin, frunzele au acţiune astringentă, folosindu se şi în diaree, iar datorită arbutinei, au proprietăţi bacteriostatice, utilizîndu se ca antiseptic urinar şi uşor diuretic. Se mai recomandă în cazuri de gută şi reumatism.
Efectele curative ale afinelor
Fructele de afin sînt bogate în tanin, pectine, mirtilină, acizi organici (acid malic, citric, oxalic, lactic, succinic), dar cea mai mare bogăţie a lor sînt provitamina A şi vitamina C. Aceste vitamine, în combinaţie cu pigmentul antocianină, îmbunătăţesc acuitatea vizuală, circulaţia sîngelui la nivelul ochilor şi la nivelul sistemului nervos şi pot preveni sau ajuta la tratarea unor boli de ochi precum retinita pigmentoasă, glaucomul, miopia. Aceste efecte benefice sînt datorate antocianinelor, care ajută la protejarea ţesuturilor retinei împotriva radicalilor liberi.
Vitaminele şi nutrienţii din afine au o mare eficienţă şi împotriva oboselii ochilor sau a orbirii pe timp de noapte.
Ceaiul de afine combate diareea, are proprietăţi antiseptice în infecţiile intestinale, mai ales în gastroenterite, contribuind la ameliorarea proceselor de fermentaţie şi putrefacţie. Unii autori le recomandă în combaterea oxiurilor.
Ceaiul de afine poate fi făcut dintr-o linguriţă şi jumătate de fructe uscate, peste care se toarnă două pahare cu apă fiartă şi răcită. Fructele se lasă la macerat opt ore, apoi se bea întreaga cantitate de lichid în cursul unei zile. Pentru a mări acţiunea astringentă şi antiseptică a fructelor de afin, se adaugă coajă de stejar, flori de muşeţel şi frunze de mentă.
Tot din fructe de afin se mai pot prepara lichior şi vin, care au proprietăţi antiseptice şi astringente. Consumate în stare proaspătă, afinele reglează scaunele, fac să înceteze fermentaţiile intestinale, ameliorează inflamaţiile hemoroidale şi restabilesc pofta de mîncare.
Flavonoidele, antocianinele şi glucochinina
Alături de vitamine, afinele mai conţin flavonoide, antocianine şi glucochinină, care ajută la prevenirea şi tratarea afecţiunilor vasculare sau problemelor sanguine precum varice, tromboză venoasă, angină, fragilitatea capilarelor.
Flavonoidele reprezintă o clasă de compuşi naturali întîlniţi în plante, care funcţionează la nivelul organismului plantelor ca antioxidanţi. Aceşti compuşi sînt, de fapt, pigmenţi ai plantelor şi chiar dacă nu sînt enumeraţi printre nutrienţii vegetali esenţiali, aceştia ajută la sinteza de vitamina C în organism. Flavonoidele sînt necesare organismului şi datorită faptului că protejează pereţii capilarelor şi organismul împotriva infecţiilor. Deficitul de flavonoide în organism influenţează rănirea cu uşurinţă, după care este nevoie de un timp îndelungat pentru refacerea ţesuturilor lezate.
Antocianina este, de asemenea, un pigment regăsit în corpul plantelor, la nivelul vacuolelor celulare. Conferă pigmentul de culoare multor plante şi flori, fiind tot un antioxidant, protejînd plantele împotriva razelor UV, pe carele absoarbe.
Glucochinina este un compus regăsit în majoritatea fructelor bace (zmeură, fragi, căpşuni, smochine, mure, struguri, afine) şi a fost folosită în multe cercetări ştiinţifice efectuate asupra bolnavilor de diabet, deoarece specialiştii consideră că această substanţă reduce nivelul de zahăr din vasele de sînge şi, prin urmare, reduce dependenţa de administrarea insulinei.
Pentru prevenirea şi tratarea gastritei şi a ulcerului peptic
Ceaiurile de afine ajută şi la vindecarea diferitelor afecţiuni ale stomacului şi la calmarea problemelor tractului digestiv. Acest fapt se datorează taninurilor din afine, care mai ajută şi la vindecarea mai rapidă a leziunilor sau la reducerea inflamaţiilor de la nivelul laringelui în cazul gripei, răcelii sau diferitelor tipuri de alergii.
Peste toate, efectele antioxidante ale vitaminelor şi celorlalţi compuşi nutritivi din afine protejează împotriva oxidării celulelor care ar putea provoca pierderi de memorie asociate cu vîrsta înaintată şi disfuncţii cognitive, cum ar fi în cazul maladiei Alzheimer.
Fructele sunt benefice pentru vedere, usureaza adaptarea de la lumina la intuneric (datorita antocianozelor pe care le contin) si ajuta la dezvoltarea capacitatii vizuale.
Fructele sunt benefice pentru vedere, usureaza adaptarea de la lumina la intuneric (datorita antocianozelor pe care le contin) si ajuta la dezvoltarea capacitatii vizuale. 
Fructele uscate din musli sunt bune pentru organism,deoarece contin toate vitaminele,fibrele si provitaminele care are organismul necesar dis de dimineatza
Preparare
Frunze
- 2 linguriţe de frunze mărunţite se vor pune la 250 ml apă clocotită. Se acoperă pentru 10 minute după care se strecoară. Se bea în cursul unei zile;
- 2 linguriţe de frunze mărunţite se vor pune la 250 ml apă şi se fierb apoi timp de 15 minute. Se folosesc la tratarea diareei, antiseptic urinar şi uşor diareic.
Fructele
- 2 linguriţe de fructe se vor pune la 500 ml apă. Se va fierbe la foc mic 30 minute. Se va bea călduţ în decursul unei zile;
- 2 linguriţe de fructe zdrobite se vor pune la 500 ml de apă de seara până dimineaţa la temperatura camerei. A doua zi se va bea în decursul zilei;
- 2 linguriţe de fructe uscate se vor pune la 250 ml apă. Se fierb timp de 10 minute. Se strecoară şi se pot consuma 3 căni pe zi;
- 1 kg de afine zdrobite se vor pune cu 1 kg de zahăr la fiert. Se ţin timp de 30 minute, după care se pun în sticle cu gura mai largă. Se închid bine şi se pot folosi în tot cursul anului;
- 1 litru de suc de afine se va pune cu 700 g de zahăr. Se fierb apoi până se leagă siropul. Se pot folosi în tot cursul anului la diferite băuturi răcoritoare;
- Fructe uscate se vor transforma în praf cu ajutorul râşniţei de cafea. Se va lua un vârf de cuţit de 3 ori pe zi sub limbă. Se va ţine timp de 10 minute, după care se înghite.
- Tinctura (se poate face şi din frunze la diabetici): se folosesc fructele proaspete- o parte de fructe zdrobite şi 5 părţi alcool alimentar de 70 de grade. Se ţin 15 zile, apoi se vor strecura. 
În timpul celor 15 zile se va agita des şi se ţine la temperatura camerei. Se va lua câte 20 picături - o linguriţă de 3 ori pe zi diluată cu puţină apă.
Se mai pot face gemuri, dulceţuri, vinuri, lichioruri, afinate. 

Afinele au efecte antidiabetice, antitoxice intestinale, antiseptice, urinare, vasoprotectoare capilare, protectoare contra radiaţiilor ionizante. Datorită mirtilinei, care este considerată insulină vegetală, atît frunzele cît şi fructele de afin au efecte hipoglicemiante. Afinele se folosesc în diabetul zaharat, complicat cu afecţiuni dermatologice (candidoze, prurigo diabetic, ulceraţii trofice), în tulburări circulatorii, uretrite, stomatite, eczeme, cuperoze. Cercetările experimentale au arătat că flavonoizii conţinuţi în extractul apos de afine reprezintă un puternic factor protector, care previne oxidarea colesterolului, putînd juca astfel un rol important în prevenirea aterosclerozei. Acţiunea acestor flavonoizi pare să fie mai intensă decît a acidului ascorbic (vitamina C). Proprietatea antiaterogenă a flavonoizilor din afine este deja exploatată în industria farmaceutică. De asemenea, principiile active din fructele de afin au o puternică acţiune de activare a regenerării retinei, stimulînd regenerarea pigmenţilor din fotoreceptorii retinieni. Afinele au efecte protectoare în ulcerul gastric indus de stres, medicamente, alcool şi chiar faţă de ulcerul cronic indus de acidul acetic, stimulînd apărarea locală a mucoasei stomacului. Mod de utilizare: Infuzie din frunze (1 lingură plantă la o cană cu apă), din care se beau cîte 2-3 căni/zi sau decoct concentrat din fructe uscate (3 linguri de afine la 0,5 l de apă), care se consumă nefiltrat, împreună cu fructele, de 2-3 ori/zi. De asemenea, decoctul din frunze ajută prin gargarisme în afecţiuni buco-faringiene. Afinele, consumate ca atare sau sub formă de suc, vindecă stomatitele. Fructele proaspete, pot fi consumate în orice cantitate, atît cît permite organismul...

Carti Ortodoxe Carti Ortodoxe Religie Carti Ortodoxe Pshihologie Carti Ortodoxe Literatura Carti Ortodoxe Arta Agenda Crestinului Paste Acatiste Retete de post Colinde audio Calendar Ortodox Craciun Rugaciuni