Crestin Ortodox
Cauta:
Toti membrii inregistrati  Cautare Avansata
Postat: 6.10.2018 - 0 comentariu(i) [ Comentariu ] - 0 trackback [ Trackback ]

 Nu a supărat pe nimeni


Posted Image

   Schiarhimandrit Paisie Semionov

- Petru Vasilievici -

1924 - 2000


   Schiarhimandritul Paisie (Semionov Petru Vasilievici, 1924-2000) s-a născut în anul 1924 într-o familie de țărani în cătunul Patorki al raionului Pskov din regiunea Pskov. Finalizându-și cursul de învățământ la școala primară a satului, a muncit acasă în gospodărie.
   În anul 1944, Petru Semionov a fost mobilizat în Arma Roșie și a luptat cu nemții mai bine de un an. Aa fost grav rănit și contuzionat. A zăcut mai mult de o zi și o noapte acoperit cu pământ de la explozia proiectilului. După un tratament îndelungat, pe 15 octombrie 1945, Petru Semionov a intrat la Mănăstirea Pecerska  din Pskov, unde a avut diverse ascultări, în special de ajutor la Sfântul Altar.
   În anii următori, a fost tuns în monahism cu numele de Paisie și a fost hirotonit ierodiacon și ieromonah de către Episcopul de Pskov și Porhov, Ioan (Razumov).
   A slujit vreme de 45 de ani într-o biserică de lemn a parohiei cu hramul Sfântului Proroc Ilie din cătunul Yushkovo al raionului Peciora.
   Atunci când îl felicitam pe părintele pentru jubileul slujirii în biserica Sfântului Ilie, una dintre enoriașe l-a descris pe părintele Paisie prin următoarele cuvinte : "El nu a supărat pe nimeni...".
   Pe 29 decembrie 1999, fiind extrem de extenuat, arhimandritul Paisie a fost tuns în Schima Mare și și-a svârșit viața la infirmieria mănăstirii.

Pentru rugăciunile Preacuviosului nostru părinte schiarhimandrit Paisie, Doamne Iisuse Hristoase, Fiul lui Dumnezeu, miluiește-ne și mântuiește-ne pe noi păcătoșii !


Delicious Digg Facebook Fark MySpace

Carti Ortodoxe Carti Ortodoxe Religie Carti Ortodoxe Pshihologie Carti Ortodoxe Literatura Carti Ortodoxe Arta Agenda Crestinului Paste Acatiste Retete de post Colinde audio Calendar Ortodox Craciun Rugaciuni