Crestin Ortodox
Cauta:
Toti membrii inregistrati  Cautare Avansata
Postat: 19.04.2011 - 1 comentariu(i) [ Comentariu ] - 0 trackback [ Trackback ]

 

BUCURIA INVIERII....

 

 

Crestinii din totdeauna si-au exprimat bucuria, in dimineata de Pasti, prin cuvantul “victorie”, adica biruita omului asupra mortii. asupra iadului, asupra lui insusi.

Dar unde este bucuria? Suntem partasi sau asistam zilnic la atatea dureri si lacrimi, provocate de moartea celor dragi. In asemenea circumstante, toate condoleantele, toate cuvintele de dragoste ale prietenilor sunt inutile. Nici coroanele de flori si nici chiar slujbele de inmormantare nu aduc mangaiere, ci numai mesajul lui Iisus Hristos citit deasupra gropii: “Eu sunt Invierea si Viata. Cine crede in mine, chiar de va muri, viu va fi; iar cine traieste si crede in mine nu va muri niciodata”. (Ioan, II,26).

Caci precum printr-un om s-a introdus pacatul in lume si prin pacat moartea, tot printr-un om a trebuit sa vina si Invierea. Dumnezeu s-a pogorat pe pamanat si s-a intrupat ca sa plateasca polita facuta de diavol in numele lui Adam, celui cazut. Deci precum in Adam toti murim, in Hristos toti vom invia.

Acesta este mesajul bucuriei si al victoriei, trambita diminetii de Pasti, explozia de lumina spirituala si veselia credinciosilor, cand se saluta, se imbratiseaza si canta:“Hristos a inviat!”

 

Ateii contemporani reproseaza crestinilor ca sunt niste inflacarati naivi si visatori, ca nu vad agonia existentii omenesti, viata de jungla a societatii, in care domneste coruptia si crima, foamea, razboiul si cancerul. Insa crestinul este optimist pentru ca il cunoaste pe Iisus Hristos care a zis: ”in lume necazuri veti avea, dar indrazniti ca eu am biruit lumea” (Ioan, 16,33). Suntem plini de bucuria convingerii ca prin Hristos ni s-a dat biruinta. Nu ne fixam atentia asupra problemelor, ci asupra rezolvarii lor care vine de sus.

 

E timpul sa fim impreuna de Invierea Domnului! Fie ca binecuvantarea cereasca sa se rasfranga asupra noastra, a tuturor si sa ne faca mai buni, mai darnici si mai intelepti!

Sarbatoarea Sfanta a Invierii Domnului sa reverse asupra noastra sanatate, belsug si bucurii, iar Lumina din Noaptea Sfanta sa ne ridice sufletele spre noi trepte spirituale si sa ne calauzeasca pasii pe drumul vietii…HRISTOS A INVIAT!!

 


Carti Ortodoxe Carti Ortodoxe Religie Carti Ortodoxe Pshihologie Carti Ortodoxe Literatura Carti Ortodoxe Arta Agenda Crestinului Paste Acatiste Retete de post Colinde audio Calendar Ortodox Craciun Rugaciuni