Stiati ca omul este singura specie ce se hraneste cu lapte dupa ce a fost intarcat? Si nu cu laptele sau, ci cu laptele altei specii? Laptele de vaca de exemplu, este facut pentru vitei, nu pentru oameni.
Pentru copii
Laptele dulce (de capra, vaca) poate fi consumat zilnic de copiii pana la varsta de 7 ani si femeile insarcinate (mai putin miercurea si vinerea). Branza, ouale este recomandat sa fie introduse cu prudenta in alimentatia copiilor, iar carne ar fi bine deloc. A se avea in vedere ca alaptatul este foarte important pentru copii. Laptele mamei da sanatate si intareste pruncul. Prin alaptare copiii nu sug numai lapte, ci si dragoste, afectiune, mangaiere, siguranta, dobandind astfel un caracter puternic. Cu cat perioada alaptatului este mai mare, cu atat este mai bine pentru copil. Copilul va fi mai puternic si mai rezistent la boli.
Copilul produce enzime care poate rupe proteina greu digerabila din lapte (cazeina), insa omul matur nu mai produce aceste enzime necesare digerarii corecte a laptelui.
Dupa varsta de 7 ani incep sa scada enzimele digestive capabile sa digere corect laptele. Avand in vedere acest aspect este bine sa reducem cantitatea de lapte dulce pana la varsta pubertatii.
Dupa pubertate (cand apar caracterele sexuale la barbat si la femeie) este recomandat sa nu mai bem deloc lapte dulce, cantitatea de enzime capabile realizarii digestiei corecte a laptelui scazand la zero, ci numai lapte fermentat - iaurt sau branza (ordinea este de capra, apoi de vaca si oaie, dar trebuie consumate cu prudenta - o data pe saptamana, nicidecum zilnic).
Pentru adulti
Laptele dulce creaza aciditati in procesul de digerare si datorita aciditatilor este nevoie ca reactia acido-bazica sa fie corectata, factor care este posibil prin absorbtia calciului din sange. Iar calciul din sange este recuperat de sange luand calciul din oase, urmand atunci cand aceasta masa digerata ajunge in intestinul gros calciul sa fie restituit oaselor si sangelui. Dar cu cat inaintam in varsta procesul de absorbtie al calciului scade, procesul de recuperare din reducerea aciditatilor este tot mai complicat si omul incepe sa piarda din calciu si ca atare incepe sa scada din inaltime (explicatia oamenilor mai mici la batranete).
Este foarte important sa reducem aciditatea din corp - orice produs de origine animala este ACID si deci decalcifiaza.
Desi laptele si produsele lactate contin calciu este foarte important cum se asimilieaza acest calciu. Raportul calciu/fosfor, pentru o absorbtie corecta, trebuie sa fie minim 1.7, iar in produsele lactate este 1, maxim 1.2. Prin urmare incorect, deci nivelul de absorbtie al calciului este scazut.
Se poate apela la alternativele laptelui vegetal: de soia, orez, orz, ovaz, migdale, mei, porumb.
DOAMNE AJUTA..