|
Postat 15:27 pe 6.05.2022
|
|
Pentru inima varza – contine fier si potasiu, necesare inimii si circulatiei sanguine broccoli – prin continutul de calciu, fier si caroten, previne atacurile de cors si ateroscleroza ridichea – apara impotriva atacurilor de inima portocala – are putine calorii, contine vitamina C si scade valoarea colesterolului din sange morcovul – acidul folic si bioflavonoidele continute de morcovi protejeaza inima pestele – acizii Omega 3 apara sistemul vascular de inflamatii si calcifieri ceapa – imbunatateste activitatea inimii si circulatia si scade presiunea sangelui usturoiul – alicina pe care o contine previne accidentele vasculare cerebrale leurda (usturoi salbatic) – curata sangele de toxine sparanghelul – curata cordul si vasele mari de sange uleiul de masline – energizeaza cordul si reduce colesterolul cicoarea – scade colesterolul si tensiunea arteriala si curata sangele cu ajutorul unor minerale specifice somonul – ste o sursa de acizi grasi Omega 3 care reusesc sa scada din nivelul trigliceridelor din sange dovleacul – are efect benefic in cazul hipertensiunii arteriale si in bolile de inima cartoful – protejeaza impotriva accidentelor cerebro-vasculare si ofera o mare cantitate de vitamina C sistemului vascular paprika – protejeaza vasele de sange si inima rosia – normalizeaza tensiunea arteriale, fiind diuretice eficiente maslinele – reduc colesterolul nociv si tensiunea arteriala marul – contine peste 300 de substante esentiale pentru protectia sistemului vascular fasolea neagra – o singura cana de fasole furnizeaza intre 120 si 320 de miligrame de magneziu, prevenind astfel tulburarile de ritm cardiac coacazele – sunt excelente pentru circulatia sangelui, avand o concentratie mare de minerale si vitaminele B, C, D si E zmeura – intareste sistemul imunitar, actionand ca o aspirina naturala murele – sunt considerate fructe cardioactive, ajutand la functionarea optima a cordului socul – imbunatateste circulatia sanguina piersica – contine vitamine si oligoelemente ce protejeaza inima ciresele – improspateaza resursele de potasiu, calciu, magneziu, fier, fosfor si siliciu rubarba – scade tensiunea arteriala si fortifica inima grapefruit-ul – previne obstructiile vasculare si tromboza datorita unei enzime speciale prunele – previn tromboza curmalele – reduc tensiunea arteriala si protejeaza impotriva aterosclerozei fiindca sunt bogate in fier, calciu si potasiu afinele – pigmentul lor albastru ajuta vasele sanguine sa devina mai elastice ovazul – este benefic in bolile cardiovasculare porumbul – contine vitaminele D si K ardeiul iute – previne cresterea nivelului de zahar din sange ce poate duce la formarea de colesterol pe vasele inimii Pentru creier lintea – contine lecitina, proteine si glucide de care au nevoie celulele creierului. carnea de pasare de curte – are grasimi si uleiuri ce ofera energie celulelor nervoase fasolea – creste puterea de concentrare oul – este o sursa grozava de proteine; galbenusul contine colina ce ajuta la dezvoltarea memoriei avocado – combate stresul, nervozitatea si insomnia bananele – glucoza, vitaminele si mineralele continute de acestea sunt benefice pentru creier si il energizeaza caisele – stimuleaza neuronii stafidele – contin mult zahar (75%), resursa energetica pentru creier para – zaharul si substantele asemanatoare hormonilor intensifica puterea de “lucru” a creierului mazarea – fiind bogata in proteine, este buna pentru memorie si concentrare salata verde – calmeaza sistemul nervos datorita substantelor opiacee .
Pentru inima varza – contine fier si potasiu, necesare inimii si circulatiei sanguine broccoli – prin continutul de calciu, fier si caroten, previne atacurile de cors si ateroscleroza ridichea – apara impotriva atacurilor de inima portocala – are putine calorii, contine vitamina C si scade valoarea colesterolului din sange morcovul – acidul folic si bioflavonoidele continute de morcovi protejeaza inima pestele – acizii Omega 3 apara sistemul vascular de inflamatii si calcifieri ceapa – imbunatateste activitatea inimii si circulatia si scade presiunea sangelui usturoiul – alicina pe care o contine previne accidentele vasculare cerebrale leurda (usturoi salbatic) – curata sangele de toxine sparanghelul – curata cordul si vasele mari de sange uleiul de masline – energizeaza cordul si reduce colesterolul cicoarea – scade colesterolul si tensiunea arteriala si curata sangele cu ajutorul unor minerale specifice somonul – ste o sursa de acizi grasi Omega 3 care reusesc sa scada din nivelul trigliceridelor din sange dovleacul – are efect benefic in cazul hipertensiunii arteriale si in bolile de inima cartoful – protejeaza impotriva accidentelor cerebro-vasculare si ofera o mare cantitate de vitamina C sistemului vascular paprika – protejeaza vasele de sange si inima rosia – normalizeaza tensiunea arteriale, fiind diuretice eficiente maslinele – reduc colesterolul nociv si tensiunea arteriala marul – contine peste 300 de substante esentiale pentru protectia sistemului vascular fasolea neagra – o singura cana de fasole furnizeaza intre 120 si 320 de miligrame de magneziu, prevenind astfel tulburarile de ritm cardiac coacazele – sunt excelente pentru circulatia sangelui, avand o concentratie mare de minerale si vitaminele B, C, D si E zmeura – intareste sistemul imunitar, actionand ca o aspirina naturala murele – sunt considerate fructe cardioactive, ajutand la functionarea optima a cordului socul – imbunatateste circulatia sanguina piersica – contine vitamine si oligoelemente ce protejeaza inima ciresele – improspateaza resursele de potasiu, calciu, magneziu, fier, fosfor si siliciu rubarba – scade tensiunea arteriala si fortifica inima grapefruit-ul – previne obstructiile vasculare si tromboza datorita unei enzime speciale prunele – previn tromboza curmalele – reduc tensiunea arteriala si protejeaza impotriva aterosclerozei fiindca sunt bogate in fier, calciu si potasiu afinele – pigmentul lor albastru ajuta vasele sanguine sa devina mai elastice ovazul – este benefic in bolile cardiovasculare porumbul – contine vitaminele D si K ardeiul iute – previne cresterea nivelului de zahar din sange ce poate duce la formarea de colesterol pe vasele inimii Pentru creier lintea – contine lecitina, proteine si glucide de care au nevoie celulele creierului. carnea de pasare de curte – are grasimi si uleiuri ce ofera energie celulelor nervoase fasolea – creste puterea de concentrare oul – este o sursa grozava de proteine; galbenusul contine colina ce ajuta la dezvoltarea memoriei avocado – combate stresul, nervozitatea si insomnia bananele – glucoza, vitaminele si mineralele continute de acestea sunt benefice pentru creier si il energizeaza caisele – stimuleaza neuronii stafidele – contin mult zahar (75%), resursa energetica pentru creier para – zaharul si substantele asemanatoare hormonilor intensifica puterea de “lucru” a creierului mazarea – fiind bogata in proteine, este buna pentru memorie si concentrare salata verde – calmeaza sistemul nervos datorita substantelor opiacee .
|