Crestin Ortodox
Cauta:
Toti membrii inregistrati  Cautare Avansata

Postat 15:27 pe 6.05.2022
Pentru inima
varza – contine fier si potasiu, necesare inimii si circulatiei sanguine
broccoli – prin continutul de calciu, fier si caroten, previne atacurile de cors si ateroscleroza
ridichea – apara impotriva atacurilor de inima
portocala – are putine calorii, contine vitamina C si scade valoarea colesterolului din sange
morcovul – acidul folic si bioflavonoidele continute de morcovi protejeaza inima
pestele – acizii Omega 3 apara sistemul vascular de inflamatii si calcifieri
ceapa – imbunatateste activitatea inimii si circulatia si scade presiunea sangelui
usturoiul – alicina pe care o contine previne accidentele vasculare cerebrale
leurda (usturoi salbatic) – curata sangele de toxine
sparanghelul – curata cordul si vasele mari de sange
uleiul de masline – energizeaza cordul si reduce colesterolul
cicoarea – scade colesterolul si tensiunea arteriala si curata sangele cu ajutorul unor minerale specifice
somonul – ste o sursa de acizi grasi Omega 3 care reusesc sa scada din nivelul trigliceridelor din sange
dovleacul – are efect benefic in cazul hipertensiunii arteriale si in bolile de inima
cartoful – protejeaza impotriva accidentelor cerebro-vasculare si ofera o mare cantitate de vitamina C sistemului vascular
paprika – protejeaza vasele de sange si inima
rosia – normalizeaza tensiunea arteriale, fiind diuretice eficiente
maslinele – reduc colesterolul nociv si tensiunea arteriala
marul – contine peste 300 de substante esentiale pentru protectia sistemului vascular
fasolea neagra – o singura cana de fasole furnizeaza intre 120 si 320 de miligrame de magneziu, prevenind astfel tulburarile de ritm cardiac
coacazele – sunt excelente pentru circulatia sangelui, avand o concentratie mare de minerale si vitaminele B, C, D si E
zmeura – intareste sistemul imunitar, actionand ca o aspirina naturala
murele – sunt considerate fructe cardioactive, ajutand la functionarea optima a cordului
socul – imbunatateste circulatia sanguina
piersica – contine vitamine si oligoelemente ce protejeaza inima
ciresele – improspateaza resursele de potasiu, calciu, magneziu, fier, fosfor si siliciu
rubarba – scade tensiunea arteriala si fortifica inima
grapefruit-ul – previne obstructiile vasculare si tromboza datorita unei enzime speciale
prunele – previn tromboza
curmalele – reduc tensiunea arteriala si protejeaza impotriva aterosclerozei fiindca sunt bogate in fier, calciu si potasiu
afinele – pigmentul lor albastru ajuta vasele sanguine sa devina mai elastice
ovazul – este benefic in bolile cardiovasculare
porumbul – contine vitaminele D si K
ardeiul iute – previne cresterea nivelului de zahar din sange ce poate duce la formarea de colesterol pe vasele inimii Pentru creier
lintea – contine lecitina, proteine si glucide de care au nevoie celulele creierului.
carnea de pasare de curte – are grasimi si uleiuri ce ofera energie celulelor nervoase
fasolea – creste puterea de concentrare
oul – este o sursa grozava de proteine; galbenusul contine colina ce ajuta la dezvoltarea memoriei
avocado – combate stresul, nervozitatea si insomnia
bananele – glucoza, vitaminele si mineralele continute de acestea sunt benefice pentru creier si il energizeaza
caisele – stimuleaza neuronii
stafidele – contin mult zahar (75%), resursa energetica pentru creier
para – zaharul si substantele asemanatoare hormonilor intensifica puterea de “lucru” a creierului
mazarea – fiind bogata in proteine, este buna pentru memorie si concentrare
salata verde – calmeaza sistemul nervos datorita substantelor opiacee .
 
Carti Ortodoxe Carti Ortodoxe Religie Carti Ortodoxe Pshihologie Carti Ortodoxe Literatura Carti Ortodoxe Arta Agenda Crestinului Paste Acatiste Retete de post Colinde audio Calendar Ortodox Craciun Rugaciuni