Crestin Ortodox
Cauta:
Toti membrii inregistrati  Cautare Avansata

Postat 17:12 pe 22.12.2009
Ingrediente: pentru cele 3 blaturi-5 oua, 5 linguri zahar, 5 linguri faina, ulei, praf de copt, lamaie, faina pentru tapetat formele.
Pentru crema – 2 galbenusuri, 150g unt, 150g zahar pudra, esenta de vanilie, 100g nuci macinate.
Pentru sirop - 100g zahar, 200ml apa, esenta rom.
Pentru décor -300ml frisca, jeleuri colorate, ciocolata, nuca de cocos colorata, o crenguta brad.

Mod de preparare: Se separa albusurile de galbenusuri, separat se amesteca galbenusurile cu zaharul, apoi se adauga faina, o lingurita de praf de copt stins cu zeama de lamaie, se poate pune si coaja rasa de lamaie; apoi se adauga albusurile batute spuma amestecand incet sa nu se lase. Se pune compozitia in trei craticioare tapetate cu faina, avand grija sa aiba acelasi nivel.
Pentru crema se amesteca untul cu zaharul pudra, se adauga galbenusurile, nuca macinata, esenta de vanilie, pana crema devine spumoasa.
Pentru sirop: se fierbe apa cu zaharul pana se obtine un sirop, se lasa la racit si se adauga esenta de rom.
Se taie fiecare blat in doua, se insiropeaza si se umple cu crema. Se aseaza pe o tava cele trei blaturi in ordine crescatoare, unul langa altul, ca sa se formeze un om de zapada. Se imbraca tortul cu frisca si se decoreaza cu o caciula din nuca de cocos, se face gura, nas, ochi, nasturi, fular din jeleuri, ciocolata si cocos colorat, se poate pune o crenguta de brad in loc de matura. Ca sa fie de efect si mai mare se toarna in jurul omului de zapada nuca de cocos colorata diferit, albastru.
 
Carti Ortodoxe Carti Ortodoxe Religie Carti Ortodoxe Pshihologie Carti Ortodoxe Literatura Carti Ortodoxe Arta Agenda Crestinului Paste Acatiste Retete de post Colinde audio Calendar Ortodox Craciun Rugaciuni