Crestin Ortodox
Cauta:
Toti membrii inregistrati  Cautare Avansata

Postat 17:48 pe 14.12.2009
• 2 picioare porc • 2 urechi • 2 rinichi • 1 limba • 1 inima • 1 jumatate cap porc • 100 g soric • 2 capatani usturoi • 3 foi dafin • sare, piper • 1 basica porc sau mat gros de vita • 500 g carne slaba porc (cazaturi)

• Se pune seara basica sau matul la muiat in apa rece
• Se spala intens rinichii, se lasa in apa cu otet peste noapte
• Capul, picioarele, urechile si inima se fierb in apa – o parte carne doua parti apa – cu ceva sare, foi de dafin si piper, pana se desprinde carnea de pe oase
• Limba, rinichii, soricul si carnea se fierb 1 ora, sau mai mult, pana senmoaie
• Se curata limba de pielita
• Trebuie sa scada, sa ramana cata carne atata zeama (ba chiar si mai putina zeama)
• Se piseaza bine usturoiul
• Se taie toata carnea feliute, bucatele, dar cat mai lunga, sa dea bine la taiere, si se freaca, cat e calda, cu usturoi, piper, sare, dupa gust
• Se umple basica (bine curatata si spalata cu apa si otet) cu carnea taiata si zeama ingrosata
• Se coase bine si se pune la fiert in apa sarata un sfert de ora
• Se raceste putin, se pune intre doua scandurele, sa ia forma (de toba!) eventual se afuma
 
Carti Ortodoxe Carti Ortodoxe Religie Carti Ortodoxe Pshihologie Carti Ortodoxe Literatura Carti Ortodoxe Arta Agenda Crestinului Paste Acatiste Retete de post Colinde audio Calendar Ortodox Craciun Rugaciuni