|
Postat 17:48 pe 14.12.2009
|
|
• 2 picioare porc • 2 urechi • 2 rinichi • 1 limba • 1 inima • 1 jumatate cap porc • 100 g soric • 2 capatani usturoi • 3 foi dafin • sare, piper • 1 basica porc sau mat gros de vita • 500 g carne slaba porc (cazaturi)
• Se pune seara basica sau matul la muiat in apa rece • Se spala intens rinichii, se lasa in apa cu otet peste noapte • Capul, picioarele, urechile si inima se fierb in apa – o parte carne doua parti apa – cu ceva sare, foi de dafin si piper, pana se desprinde carnea de pe oase • Limba, rinichii, soricul si carnea se fierb 1 ora, sau mai mult, pana senmoaie • Se curata limba de pielita • Trebuie sa scada, sa ramana cata carne atata zeama (ba chiar si mai putina zeama) • Se piseaza bine usturoiul • Se taie toata carnea feliute, bucatele, dar cat mai lunga, sa dea bine la taiere, si se freaca, cat e calda, cu usturoi, piper, sare, dupa gust • Se umple basica (bine curatata si spalata cu apa si otet) cu carnea taiata si zeama ingrosata • Se coase bine si se pune la fiert in apa sarata un sfert de ora • Se raceste putin, se pune intre doua scandurele, sa ia forma (de toba!) eventual se afuma
• 2 picioare porc • 2 urechi • 2 rinichi • 1 limba • 1 inima • 1 jumatate cap porc • 100 g soric • 2 capatani usturoi • 3 foi dafin • sare, piper • 1 basica porc sau mat gros de vita • 500 g carne slaba porc (cazaturi)
• Se pune seara basica sau matul la muiat in apa rece • Se spala intens rinichii, se lasa in apa cu otet peste noapte • Capul, picioarele, urechile si inima se fierb in apa – o parte carne doua parti apa – cu ceva sare, foi de dafin si piper, pana se desprinde carnea de pe oase • Limba, rinichii, soricul si carnea se fierb 1 ora, sau mai mult, pana senmoaie • Se curata limba de pielita • Trebuie sa scada, sa ramana cata carne atata zeama (ba chiar si mai putina zeama) • Se piseaza bine usturoiul • Se taie toata carnea feliute, bucatele, dar cat mai lunga, sa dea bine la taiere, si se freaca, cat e calda, cu usturoi, piper, sare, dupa gust • Se umple basica (bine curatata si spalata cu apa si otet) cu carnea taiata si zeama ingrosata • Se coase bine si se pune la fiert in apa sarata un sfert de ora • Se raceste putin, se pune intre doua scandurele, sa ia forma (de toba!) eventual se afuma
|