|
Postat 17:13 pe 22.12.2009
|
|
Ingrediente: 7 oua, 7 linguri zahar, 7 linguri faina, 1 cutie compot ananas rondele, 6 kiwi, 300ml frisca lichida, sare, 1 tava tort in forma de brad.
Mod de preparare: Blatul - se freaca bine galbenusurile cu zaharul, albusurile se bat spuma cu putina sare, si se amesteca cele doua compozitii. Se adauga faina treptat, amestecand cu grija sa nu se lase aluatul si se toarna in forma de brad. Se coace timp de 30-35 minute.Crema -se scurg rondelele de ananas, jumatate din ele se taie bucatele. Frisca se bate si se amesteca cu bucatelele de ananas. Dupa ce s-a racit blatul se taie in jumatate si se insiropeaza cu zeama de la compot. Se aseaza o jumatate din blat pe un platou, se intinde frisca amestecata cu ananasul si se pune cea de-a doua parte a blatului. Kiwi se taie felii subtiri care se aseaza pe marginea blatului, de jur imprejur. In mijloc se pun rondelele de ananas si se poate decora cu bombonele. Lateralul blatului se imbraca in frisca si se da la rece pentru cateva ore.
Ingrediente: 7 oua, 7 linguri zahar, 7 linguri faina, 1 cutie compot ananas rondele, 6 kiwi, 300ml frisca lichida, sare, 1 tava tort in forma de brad.
Mod de preparare: Blatul - se freaca bine galbenusurile cu zaharul, albusurile se bat spuma cu putina sare, si se amesteca cele doua compozitii. Se adauga faina treptat, amestecand cu grija sa nu se lase aluatul si se toarna in forma de brad. Se coace timp de 30-35 minute.Crema -se scurg rondelele de ananas, jumatate din ele se taie bucatele. Frisca se bate si se amesteca cu bucatelele de ananas. Dupa ce s-a racit blatul se taie in jumatate si se insiropeaza cu zeama de la compot. Se aseaza o jumatate din blat pe un platou, se intinde frisca amestecata cu ananasul si se pune cea de-a doua parte a blatului. Kiwi se taie felii subtiri care se aseaza pe marginea blatului, de jur imprejur. In mijloc se pun rondelele de ananas si se poate decora cu bombonele. Lateralul blatului se imbraca in frisca si se da la rece pentru cateva ore.
|