Crestin Ortodox
Cauta:
Toti membrii inregistrati  Cautare Avansata

Postat 06:07 pe 28.05.2010
"Vointa lui Dumnezeu lucreaza prin vointa omului. Dumnezeu este atotputernic prin desavarsirile Lui; omul e atotputernic prin libertatea vointei lui. Omul cu scaun la cap si cu talc la vorba, daca are vointa are si spor la munca. Un astfel de om este iubit de toti, misca si atrage si pe altii in jurul sau. Cand ii lipseste vointa nu mai are nici o putere si nici un rost in viata. Curajul, barbatia, rabdarea in suferinta, eroismul, martiriul, sunt virtuti de cea mai mare insemnatate, care toate se intemeiaza pe vointa morala.
Insasi credinta, uneori, atarna mai mult de vointa, decat de inima sau de minte. Incordarea vointei ne tine in credinta si in ascultare de Dumnezeu. Vointa disciplinata ne face sa ne rugam dimineata si seara, sa implinim cuvintele Evangheliei si astfel sa rapim Imparatia lui Dumnezeu. Fara vointa nu se deschide nici o inima si nu se face nici un pas pe calea desavarsirii."
 
Carti Ortodoxe Carti Ortodoxe Religie Carti Ortodoxe Pshihologie Carti Ortodoxe Literatura Carti Ortodoxe Arta Agenda Crestinului Paste Acatiste Retete de post Colinde audio Calendar Ortodox Craciun Rugaciuni