Cel mai popular fel de mancare din bucataria indiana este Chicken Tikka Masala. Popularitatea preparatului Chicken Tikka Masala a fost atat de mare incat a fost considerat de britanici ca o adevarata mancare nationala britanica. Ingredientul de baza din Chicken Tikka Masala, este cel mai popular sos indian de curry din Marea Britanie si se numeste "tikka massala". Acelasi sos este folosit si pentru carnea de miel (indienii nu mananca vita sau porc).
Ingrediente
1/2 kg piept de pui 1/2 kg ceapa 50 g alune Caju 200 g iaurt 100 g unt 200 ml apa 100 g smantana 1 lingura de ceai garm masala 1 lingurita de sare 1 lingura pasta de rosii 1 capatana usturoi 1 lamaie Ghimbia - pasta
Mod de preparare
Taie pieptul de pui in bucati de marimea unui mic si apoi lasa-l la marinat cu usturoi, ghimbia si suc de lamaie timp de 2 ore;
Dupa aceea, adauga iaurtul, o lingura de ceai garm masala, o lingurita de sare si o lingurita de sofran (galben);
Amesteca acest continut, pune-l pe gratar si lasa-l acolo pana carnea se rumeneste bine;
Pregateste apoi sosul: curata 1/2 kg de ceapa si o capatana de usturoi, pune-le intr-o tigaie cu ulei si prajeste-le bine;
Apoi, rastoarna continutul intr-un mixer si tot acolo pune si alunele Caju;
Pune pasta obtinuta la tigaie si adauga o lingura de pasta de rosii, untul si 200 g apa;
Lasa la fiert pana ce se termina apa si ramane sosul;
Apoi, adauga peste sos carnea deja preparata si smantana;
Se amesteca si se lasa pe foc(mic) 10 minute;
Se serveste cald, cu garnitura de orez sau cu lipie.
Cel mai popular fel de mancare din bucataria indiana este Chicken Tikka Masala. Popularitatea preparatului Chicken Tikka Masala a fost atat de mare incat a fost considerat de britanici ca o adevarata mancare nationala britanica. Ingredientul de baza din Chicken Tikka Masala, este cel mai popular sos indian de curry din Marea Britanie si se numeste "tikka massala". Acelasi sos este folosit si pentru carnea de miel (indienii nu mananca vita sau porc).
Ingrediente
1/2 kg piept de pui 1/2 kg ceapa 50 g alune Caju 200 g iaurt 100 g unt 200 ml apa 100 g smantana 1 lingura de ceai garm masala 1 lingurita de sare 1 lingura pasta de rosii 1 capatana usturoi 1 lamaie Ghimbia - pasta
Mod de preparare
Taie pieptul de pui in bucati de marimea unui mic si apoi lasa-l la marinat cu usturoi, ghimbia si suc de lamaie timp de 2 ore;
Dupa aceea, adauga iaurtul, o lingura de ceai garm masala, o lingurita de sare si o lingurita de sofran (galben);
Amesteca acest continut, pune-l pe gratar si lasa-l acolo pana carnea se rumeneste bine;
Pregateste apoi sosul: curata 1/2 kg de ceapa si o capatana de usturoi, pune-le intr-o tigaie cu ulei si prajeste-le bine;
Apoi, rastoarna continutul intr-un mixer si tot acolo pune si alunele Caju;
Pune pasta obtinuta la tigaie si adauga o lingura de pasta de rosii, untul si 200 g apa;
Lasa la fiert pana ce se termina apa si ramane sosul;
Apoi, adauga peste sos carnea deja preparata si smantana;
Se amesteca si se lasa pe foc(mic) 10 minute;
Se serveste cald, cu garnitura de orez sau cu lipie.
CrestinOrtodox.ro foloseste fisiere de tip cookie pentru a personaliza si imbunatati experienta ta de navigare,
pentru a se integra cu retele de socializare si a afisa reclame relevante intereselor tale. Te informam ca ne-am actualizat politicile de
confidentialitate, pentru a implementa cele mai recente modificari propuse de Regulamentul (UE) 2016/679 privind protectia persoanelor fizice
în ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal. Protectia datelor tale este importanta pentru noi si iti oferim posibilitatea de
a personaliza modulele cookie pe care le doresti
.
De asemenea, impartasim informatii despre felul in care ne utilizati site-ul, cu partenerii nostri de pe retelele sociale, de publicitate si
de statistica in conformitate cu Politica de confidentialitate.