Crestin Ortodox
Cauta:
Toti membrii inregistrati  Cautare Avansata

Postat 10:26 pe 21.10.2010
Cel mai popular fel de mancare din bucataria indiana este Chicken Tikka Masala. Popularitatea preparatului Chicken Tikka Masala a fost atat de mare incat a fost considerat de britanici ca o adevarata mancare nationala britanica. Ingredientul de baza din Chicken Tikka Masala, este cel mai popular sos indian de curry din Marea Britanie si se numeste "tikka massala". Acelasi sos este folosit si pentru carnea de miel (indienii nu mananca vita sau porc).

Ingrediente

1/2 kg piept de pui
1/2 kg ceapa
50 g alune Caju
200 g iaurt
100 g unt
200 ml apa
100 g smantana
1 lingura de ceai garm masala
1 lingurita de sare
1 lingura pasta de rosii
1 capatana usturoi
1 lamaie
Ghimbia - pasta

Mod de preparare

Taie pieptul de pui in bucati de marimea unui mic si apoi lasa-l la marinat cu usturoi, ghimbia si suc de lamaie timp de 2 ore;

Dupa aceea, adauga iaurtul, o lingura de ceai garm masala, o lingurita de sare si o lingurita de sofran (galben);

Amesteca acest continut, pune-l pe gratar si lasa-l acolo pana carnea se rumeneste bine;

Pregateste apoi sosul: curata 1/2 kg de ceapa si o capatana de usturoi, pune-le intr-o tigaie cu ulei si prajeste-le bine;

Apoi, rastoarna continutul intr-un mixer si tot acolo pune si alunele Caju;

Pune pasta obtinuta la tigaie si adauga o lingura de pasta de rosii, untul si 200 g apa;

Lasa la fiert pana ce se termina apa si ramane sosul;

Apoi, adauga peste sos carnea deja preparata si smantana;

Se amesteca si se lasa pe foc(mic) 10 minute;

Se serveste cald, cu garnitura de orez sau cu lipie.

 
Carti Ortodoxe Carti Ortodoxe Religie Carti Ortodoxe Pshihologie Carti Ortodoxe Literatura Carti Ortodoxe Arta Agenda Crestinului Paste Acatiste Retete de post Colinde audio Calendar Ortodox Craciun Rugaciuni