Crestin Ortodox
Cauta:
Toti membrii inregistrati  Cautare Avansata

Postat 17:22 pe 8.12.2011
Proorocie despre Iuda si Ierusalim.

l. Vedenia pe care a vazut-o Isaia, fiul lui Amos, pentru Iuda si Ierusalim.
2. Fi-va in vremurile cele de pe urma, ca muntele templului Domnului va fi intarit peste varfurile muntilor si se va ridica pe deasupra dealurilor. Si toate popoarele vor curge intr-acolo.
3. Multe popoare vor veni si vor zice: “Veniti sa ne suim in muntele Domnului, in casa Dumnezeului lui Iacov, ca El sa ne invete caile Sale si sa mergem pe cararile Sale”. Caci din Sion va iesi legea si cuvantul lui Dumnezeu din Ierusalim.
4. El va judeca neamurile si la popoare fara de numar va da legile Sale. Preface-vor sabiile in fiare de pluguri si lancile lor in cosoare. Nici un neam nu va mai ridica sabia impotriva altuia si nu vor mai invata razboiul.
5. Voi, cei din casa lui Iacov, veniti sa umblam in lumina Domnului!
6. Tu ai lepadat neamul Tau, casa lui Iacov. Ea este plina de vrajitori si de magi ca Filistenii si ea face legamant cu cei de alt neam.
7. Pamantul ei este plin de aur si de argint, de comori fara numar, pamantul ei este plin de cai si de carute fara sfarsit.
8. Pamantul ei este plin de idoli si locuitorii se inchina la lucrul mainilor lor, inaintea celor facuti de degetele lor.
9. Si omul va fi umilit si muritorul va fi pogorat si Tu nu-i vei ierta!
10. Intrati in crapaturile stancilor si ascundeti-va in pulbere, din pricina fricii de Dumnezeu, de stralucirea slavei Lui.
11. Ochii celui mandru vor fi smeriti, mandria celor de rand va fi pogorata si numai Domnul in ziua aceea va fi ridicat in slavi,
12. Ca Domnul Savaot va avea ziua Lui, se va ridica impotriva a tot ceea ce este mandru si semet si-l va pogori.
13. Impotriva tuturor cedrilor Libanului si stejarilor celor inalti ai Vasanului.
14. Impotriva tuturor muntilor inalti si colinelor celor mandre.
15. Impotriva tuturor turnurilor ridicate sus si zidurilor intarite.
16. Impotriva tuturor corabiilor Tarsisului si lucrurilor de pret.
17. Mandria omului va fi pogorata si semetia celor muritori va fi smerita; in ziua aceea numai Domnul va fi inalt;
18. Si toti idolii vor pieri.
19. Iar oamenii vor intra in scorburile stancilor, in prapastiile si in crapaturile pamantului, de frica Domnului si de stralucirea slavei Lui, cand va veni El ca sa loveasca pamantul.
20. In ziua aceea idolii de argint si de aur, pe care omul i-a facut ca sa li se inchine, vor fi parasiti ca sa fie salas sobolanilor si liliecilor.
21. Iar el va intra in crapaturile stancilor si in prapastiile muntilor, de frica Domnului si de stralucirea slavei Lui, cand va veni El ca sa loveasca pamantul.
22. Nu mai nadajduiti in omul cel muritor, in narile caruia nu este decat o suflare! Oare, ce putere are el?

CAPITOLUL 3
Pedeapsa mandriei si a podoabelor desarte.

l. Iata, Domnul Dumnezeu Savaot va lua din Ierusalim si din Iuda orice sprijin si orice ajutor, orice hrana de paine si orice sprijin de apa,
2. Pe viteaz si pe omul de lupta, pe judecator si pe prooroc, pe prezicator si pe batran;
3. Pe capetenia peste cincizeci, pe sfatuitor, pe intelept, pe fermecator si pe ghicitor.
4. Voi pune baieti capetenii peste ei si copiii vor domni peste aceia.
5. In popor se vor stramtora unul pe altul si fiecare va impila pe aproapele sau; cel tanar se va purta obraznic cu cel batran si cel de neam rau cu cel de neam bun.
6. Atunci va alerga omul la fratele sau, in casa tatalui sau, si-i va zice: Tu mai ai o haina, fii capetenie peste noi si sa fie aceste daramaturi sub mana ta.
7. Iar acela cu juramant se va lepada, zicand: “Nu pot vindeca ranile poporului! N-am in casa mea nici paine, nici haina, nu ma faceti conducator peste popor!”
8. Ierusalimul va ajunge daramatura si Iuda este gata sa cada, caci limba lor si gandurile lor sunt impotriva Domnului si dispretuiesc privirea slavei Lui.
9. Infatisarea lor marturiseste impotriva lor, caci ei isi vadesc pacatele lor ca Sodoma, in loc sa fie ascunda. Vai de ei! Caci ei si-au facut lorusi rau…
10. Fericit este omul drept, ca el va manca din rodul lucrurilor lui.
11. Vai de cel rau, ca rautatea este a lui si va fi judecat dupa faptele lui.
12. Poporul meu este asuprit de niste copii, si femeile domnesc peste el. Poporul meu! Cei care te conduc te ratacesc si te abat de la calea pe care tu mergi.
13. Domnul Se ridica la judecata si sta ca sa judece pe poporul Sau.
14. Domnul intra la judecata cu batranii si carmuitorii poporului Sau si zice: “Voi, voi ati pustiit via Mea si prada luata de la cei sarmani se afla in casele voastre.
15. Pentru ce ati zdrobit pe poporul Meu si ati sfaramat fata celor sarmani?” zice Domnul Dumnezeu Savaot.
16. Si mai zice Domnul: “Pentru ca fiicele Sionului sunt atat de mandre si umbla cu capul pe sus si cu priviri obraznice, cu pasi domoli, cu zanganit de inele la picioarele lor,
17. Domnul va plesuvi crestetul capului fiicelor Sionului, Domnul va descoperi goliciunea lor”.
18. In ziua aceea va lua Domnul toate podoabele: inele, sori, lunite,
19. Cercei, bratari, valuri,
20. Cununi, lantisoare, cingatoare, miresme, talismane,
21. Inele, verigi de nas,
22. Vesminte de sarbatoare, mantii, saluri, pungi,
23. Oglinzi, panzeturi subtiri, turbane si tunici.
24. Atunci va fi in loc de miresme, putreziciune, si in loc de cingatori, franghie, in loc de carlionti facuti cu fierul, plesuvie, in loc de vesmant pretios, zdrente, si in loc de frumusete: pecete de robie.
25. Locuitorii Sionului vor cadea de sabie si vitejii lui in razboaie.
26. Portile fiicei Sionului vor scartai si se vor jeli si, jefuita, ea va sedea despuiata pe pamant.
 
Carti Ortodoxe Carti Ortodoxe Religie Carti Ortodoxe Pshihologie Carti Ortodoxe Literatura Carti Ortodoxe Arta Agenda Crestinului Paste Acatiste Retete de post Colinde audio Calendar Ortodox Craciun Rugaciuni