De ce sa daruim de Craciun?

De ce sa daruim de Craciun? Mareste imaginea.

Articol sponsorizat

Craciunul nu este o sarbatoare care aminteste de ceva care s-a petrecut candva si undeva. Hristos Se naste tainic si astazi. Nu intamplator cantarile si colindele specifice acestei sarbatori vorbesc despre nasterea Domnului la timpul prezent: "Astazi S-a nascut Hristos, Mesia chip luminos" sau "O, ce veste minunata in Betleem ni se arata, ca astazi S-a nascut Cel fara de inceput". Astfel, Craciunul trebuie trait ca pe un eveniment al prezentului.

Hristos a primit daruri de la magi: aur, smirna si tamaie, dar asteapta sa primeasca si de la noi daruri. Iar cel mai important dar pe care Hristos il asteapta de la noi este inima noastra. Insa, o inima care nu se deschide altora, nu se poate deschide nici lui Hristos.

Incercati sa daruiti si veti vedea ca e cel mai usor mod de a imbratisa lumea. Cadourile au menirea de a aduce lumea in noi, nu langa noi. Sa nu uitam ca Hristos nu doreste sa fie un vizavi al nostru, ci vrea sa fie prezent in noi.

Se pierde din vedere ca Fiul lui Dumnezeu Se intrupeaza si Se naste ca Om din pantecele Fecioarei, deci din interiorul naturii umane. Avand in vedere ca El este Dumnezeu, putea sa devina Om si in alt chip. Dar primeste sa Se nasca in acest mod, pentru a schimba lumea din interiorul ei. Insa, Nasterea Sa are loc numai dupa ce Fecioara Maria rosteste cuvintele: „Fie mie dupa cuvantul tau“ (Luca 1, 38). Asadar, Intruparea Sa a fost posibila numai dupa ce Fecioara Maria si-a dat acordul sa-I fie mama.

La fel se petrece si acum. Hristos nu da buzna in inimile noastre. Nu intra cu forta. Ci asteapta ca noi sa-I deschidem. Iar cel mai simplu gest prin care Il putem invita pe Hristos in noi este darul. Ca sa nu va lipseasca iubirea fata de cei apropiati, Gourmetgift.ro va vine in intampinare. Retineti, acolo unde nu exista dar, nu exista iubire.
 

Pe aceeaşi temă

26 Noiembrie 2018

Vizualizari: 727

Voteaza:

De ce sa daruim de Craciun? 0 / 5 din 0 voturi.

Cuvinte cheie:

darurile de craciun

Adauga comentariu

Pentru a adauga un comentariu este nevoie sa te autentifici.

RETELE SOCIALE