Aratarea lui Iisus in Ierusalim la foisorul Cinei


Aratarea lui Iisus in Ierusalim la foisorul Cinei

Iisus intra prin usile incuiate

Si fiind seara,in ziua aceea, intaia a saptamanii (duminica), si usile fiind incuiate, unde erau adunati ucenicii de frica iudeilor, a venit Iisus si a stat in mijlocul lor si le-a zis: "Pace voua!"

Si zicand acestea, le-a aratat mainile si coasta Sa. Deci s-au bucurat ucenicii, vazand pe Domnul.

Iisus instituie Taina Pocaintei

Si Iisus le-a zis iarasi: "Pace voua! Precum M-a trimis pe Mine Tatal, va trimit si Eu pe voi!" Si zicand acestea, a suflat asupra lor si le-a zis: "Luati Duh Sfant; carora veti ierta pacatele, le vor fi iertate si carora le veti tine vor fi tinute".

Iisus incredinteaza pe Toma

Iar Toma, unul din cei doisprezece, cel numit Geamanul, nu era cu ei cand a venit Iisus. Deci au zis lui ceilalti ucenici: "Am vazut pe Domnul!" Dar el le-a zis: "Daca nu voi vedea in palmele Lui semnul cuielor si daca nu voi pune degetul meu in semnul cuielor, si daca nu voi pune mana mea in coasta Lui, nu voi crede".

Si dupa opt zile, ucenicii Lui erau iarasi inauntru, si Toma impreuna cu ei. Si a venit Iisus, usile fiind incuiate, si a stat in mijloc si a zis: "Pace voua!"

Apoi a zis lui Toma: "Adu degetul tau incoace si vezi mainile Mele si adu mana ta si o pune in coasta Mea si nu fii necredincios, ci credincios".

A raspuns Toma si I-a zis: Domnul meu si Dumnezeul meu!"

Iisus i-a zis: "Pentru ca M-ai vazut, ai crezut. Fericiti cei ce n-au vazut si au crezut!"

Evangheliile nu ne istorisesc toate cate a facut Iisus. Iisus a facut si alte minuni inaintea ucenicilor Sai, care nu sunt scrise in evanghelii. Iar acestea s-au scris, ca sa credeti ca Iisus este Hristosul, Fiul lui Dumnezeu, si, crezand, sa aveti viata in numele Lui (Lc. 24, 33-40; In. 20, 19-31).

Fara credinta, dar, nu este cu putinta sa fim placuti lui Dumnezeu (Evr. 11, 6).