Aratarea lui Iisus la Marea Tiberiadei


Aratarea lui Iisus la Marea Tiberiadei

Iisus se arata apostolilor

Intr-o zi, Iisus S-a aratat iarasi ucenicilor la Marea Tiberiadei; si S-a aratat asa: Erau impreuna Simon-Petru si Toma, cel numit Geamanul, si Natanael, cel din Cana Galileii, si fiii lui Zevedeu si alti doi din ucenicii Lui. Simon-Petru le-a zis: "Ma duc sa pescuiesc". Si i-au zis ei: "Mergem si noi cu tine". Si au iesit si s-au suit in corabie, si in noaptea aceea n-au prins nimic.

Iar facandu-se dimineata, Iisus a stat la tarm; dar ucenicii n-au stiut ca este Iisus. Deci le-a zis Iisus: "Fiilor, nu cumva aveti ceva de mancare?" Ei I-au raspuns: "Nu!" Iar El le-a zis: "Aruncati mreaja in partea dreapta a corabiei si veti afla". Deci au aruncat-o si nu mai puteau s-o traga de multimea pestilor.

Si a zis lui Petru ucenicul acela pe care-l iubea Iisus: "Domnul este". Deci Petru, auzind ca este Domnul, si-a pus haina, caci era dezbracat, si s-a aruncat in apa. Si ceilalti ucenici au venit cu corabia, caci nu erau departe de tarm, ci ca la doua sute de coti, tragand mreaja cu pesti. Cand au iesit la tarm, au vazut jar pus jos si peste pus deasupra, si paine.

Iisus le-a zis: "Aduceti din pestii pe care i-ati prins acum". Simon-Petru s-a suit in corabie si a tras mreaja la tarm, plina cu pesti mari; o suta cincizeci si trei si, desi erau atatia, nu s-a rupt mreaja.

Iisus le-a zis: "Veniti de pranziti". Si nici unul din ucenici nu indraznea sa-L intrebe: "Cine esti Tu?" stiind ca este Domnul. Deci a venit Iisus si a luat painea si le-a dat lor; si de asemenea si pestele. Aceasta este, acum, a treia oara, cand Iisus S-a aratat ucenicilor, dupa ce s-a sculat din morti. Iisus intareste din nou pe Petru in vrednicia de apostol.

Dupa ce au pranzit, a zis Iisus lui Simon-Petru; "Simone, fiul lui Iona, Ma iubesti tu mai mult decat acestia?". El I-a zis: "Da, Doamne, Tu stii ca Te iubesc". Zis-a Iisus lui: "Pastoreste mieluseii Mei".

Iisus i-a zis iarasi, a doua oara: "Simone, fiul lui Iona, Ma iubesti?" El I-a zis: "Da, Doamne, Tu stii ca Te iubesc". Zis-a lui: "Paste oile Mele". Iisus i-a zis a treia oara: "Simone, fiul lui Iona, Ma iubesti?" Petru s-a intristat, ca i-a zis a treia oara: Ma iubesti? si I-a zis: "Doamne, Tu stii toate, Tu stii ca Te iubesc". Iisus i-a zis: "Paste oile Mele".