Botezul si ispitirea lui Iisus Hristos


Botezul si ispitirea lui Iisus Hristos

Iisus primeste botezul de la Ioan

In acest timp a venit Iisus din Galileea, la Iordan, catre Ioan, ca sa se boteze de catre el.

Ioan insa il oprea, zicand: "Eu am trebuinta sa fiu botezat de Tine si Tu vii la mine?". Si, raspunzand, Iisus a zis catre el: "Lasa acum, ca asa se cuvine noua sa implinim toata dreptatea". Atunci L-a lasat.

Iisus este marturisit ca Fiu al lui Dumnezeu

Iar botezandu-Se Iisus, cand iesea din apa, indata cerurile s-au deschis, si Duhul lui Dumnezeu s-a vazut pogorandu-Se ca un porumbel si venind peste El. Si iata glas din ceruri zicand: "Acesta este Fiul Meu cel iubit intru Care am binevoit" (Mt. 3, 13-17).

Iisus ispitit de trei ori de diavol

Atunci Iisus a fost dus de Duhul in pustiu, ca sa fie ispitit de catre diavolul.

Si dupa ce a postit patruzeci de zile si patruzeci de nopti, la urma a flamanzit. Si apropiindu-se, ispititorul a zis catre El: "De esti Tu Fiul lui Dumnezeu, zii ca pietrele acestea sa se faca paini". Iar El, raspunzand, a zis: "Scris este: Nu numai cu paine va trai omul, ci cu tot cuvantul care iese din gura lui Dumnezeu".

Atunci diavolul L-a dus in sfanta cetate, L-a pus pe aripa templului, si I-a zis: "Daca Tu esti Fiu! lui Dumnezeu, arunca-Te jos, ca scris este: "Ingerilor Sai va porunci pentru Tine si Te vor ridica pe mani, ca nu cumva sa izbesti de piatra piciorul Tau". Iisus i-a raspuns: "Iarasi este scris: Sa nu ispitesti pe Domnul Dumnezeul tau".

Din nou diavolul L-a dus pe un munte foarte inalt si I-a aratat toate imparatiile lumii si slava lor, si I-a zis Lui: "Acestea toate Ti le voi da Tie, daca vei cadea inaintea mea si Te vei inchina mie". Atunci Iisus i-a zis: "Piei, satano, caci scris este: Domnului Dumnezeului tau sa te inchini si Lui singur sa-I slujesti".

Atunci L-a lasat diavolul si iata ingerii, venind la El, ii slujeau (Mt. 4, 1-11).

Stati impotriva diavolului si el va fugi de la voi (Iac. 4, 7).