Daramarea Ierusalimului si sfarsitul lumii


Daramarea Ierusalimului si sfarsitul lumii

Iisus prevesteste daramarea Templului

Si, iesind Iisus si plecand de la Templu, s-au apropiat de El ucenicii Lui, ca sa-I arate cladirile templului. Iar EI, raspunzand, le-a zis: "Vedeti toate acestea? Adevarat graiesc voua: Nu va ramane aici piatra pe piatra, care sa nu se risipeasca".

Sfarsitul va fi vestit prin semne

Si sezand El pe Muntele Maslinilor, au venit la El ucenicii, deosebi, zicand: "Spune noua cand vor fi acestea si care este semnul venirii Tale si al sfarsitului veacului?"

Raspunzand, Iisus Ie-a zis: "Vedeti sa nu va amageasca cineva. Caci multi vor veni in numele Meu, zicand: Eu sunt Hristosul, si pe multi ii vor amagi. Si veti auzi de razboaie si de zvonuri de razboaie; luati seama sa nu va speriati, caci trebuie sa fie toate, dar inca nu este sfarsitul. Caci se va ridica neam peste neam si imparatie peste imparatie si va fi foamete si ciuma si cutremur mare pe alocuri. Dar toate acestea sunt inceputul durerilor.

Atunci va vor da pe voi spre asuprire si va vor ucide si veti fi urati de toate neamurile pentru numele Meu. Atunci multi se vor sminti si se vor vinde unii pe altii si se vor ura unii pe altii.

Si multi prooroci mincinosi se vor scula si vor amagi pe multi.

Iar din pricina inmultirii faradelegii, iubirea multora se va raci. Dar cel ce va rabda pana la sfarsit, acela se va mantui.

Si se va propovadui aceasta Evanghelie a imparatiei in toata lumea spre marturie la toate neamurile, si atunci va veni sfarsitul".

Sfarsitul Ierusalimului va fi ingrozitor

"Deci cand veti vedea uraciunea pustiirii ce s-a zis prin Daniel proorocul, stand in locul cel sfant - cine citeste sa inteleaga - atunci cei din Iudeea sa fuga la munti. Cel ce va fi pe casa sa nu. se coboare ca sa-si ia lucrurile din casa; iar cel ce va fi in tarina sa nu se intoarca inapoi ca sa-si ia haina.

Vai de cele insarcinate si de cele ce vor alapta in zilele acelea! Rugati-va ca sa nu fie fuga voastra iarna, nici sambata. Caci va fi atunci stramtorare mare, cum n-a fost de la inceputul lumii pana acum si nici nu va mai fi. Si de nu s-ar fi scurtat acele zile, n-ar mai scapa nici un trup, dar pentru cei alesi se vor scurta acele zile".

Proorocii mincinosi se vor ivi catre sfarsitul lumii

"Atunci de va va zice cineva: Iata, Mesia este aici sau dincolo, sa nu-l credeti. Caci se vor ridica hristosi mincinosi si prooroci mincinosi, si vor da semne mari si chiar minuni, ca sa amageasca, de va fi cu putinta, si pe cei alesi. Iata, v-am spus de mai inainte.

Deci, de va vor zice voua: Iata, este in pustiu, sa nu iesiti; iata, este in camari, sa nu credeti. Caci precum fulgerul iese de la rasarit si se arata pana la apus, asa va fi si venirea Fiului Omului. Ca unde va fi starvul, acolo se vor aduna vulturii".

Fiul Omului se va arata sa faca judecata

"Iar indata dupa stramtorarea acelor zile, soarele se va intuneca si luna nu va mai da lumina ei, iar stelele vor cadea din cer si puterile cerului se vor zgudui.

Atunci se va arata pe cer semnul Fiului Omului si vor plange toate neamurile pamantului si vor vedea pe Fiul Omului venind pe norii cerului, cu putere si cu slava multa. Si va trimite pe ingerii Sai, cu sunet mare de trambita, si vor aduna pe cei alesi ai Lui din cele patru vanturi, de la marginile cerurilor pana la celelalte margini.

Invatati de la smochin pilda: cand mladita lui se face frageda si odrasleste frunze, cunoasteti ca vara este aproape. Asemenea si voi, cand veti vedea toate acestea, sa stiti ca sfarsitul este aproape, la usa.

Adevarat graiesc voua ca nu va trece neamul acesta, pana ce nu vor fi toate acestea. Cerul si pamantul vor trece, dar cuvintele Mele nu vor trece.

Judecata obsteasca va fi infricosatoare

"Si vor fi semne in soare, in luna si in stele, iar pe pamant spaima si nedumerire din pricina vuietului marii si al valurilor. Iar oamenii vor muri de frica si de asteptarea celor ce au sa vina peste lume, caci puterile cerurilor se vor clatina.

Si atunci vor vedea pe Fiul Omului venind pe nori cu putere si cu slava multa. Iar cand vor incepe sa fie acestea, prindeti curaj si ridicati capetele voastre, pentru ca rascumpararea voastra se apropie" (Mt. 24, 1-51; Mc. 13, 1-37; Lc. 21, 5-38).

Lumea trece si pofta ei, dar cel ce face voia lui Dumnezeu ramane in veac (1 In. 2, 17).