Epistola catre Filipeni


Epistola catre Filipeni

Sa urmam pilda iubirii lui Iisus Hristos

Deci, cu orice indemn care este in Hristos, cu orice mangaiere a dragostei, cu orice impartasire a Duhului, cu orice milostivire si indurare, impliniti bucuria mea, ca sa ganditi la fel, avand aceeasi iubire, un suflet, aceeasi cugetare. Nu faceti nimic din duh de cearta, nici de marire desarta, ci cu smerenie unul pe altul socoteasca-l mai de cinste decat el insusi. Sa nu caute nimeni numai ale sale, ci fiecare si ale altuia.

Cugetati in voi la fel ca si Hristos Iisus, Care, in chipul lui Dumnezeu fiind, nu rapire a socotit a fi El intocmai cu Dumnezeu, ci S-a desertat pe Sine, chip de rob luand, facandu-Se asemenea oamenilor, si la infatisare aflandu-Se ca un om; S-a smerit pe Sine, ascultator facandu-Se pana la moarte - si inca moarte pe cruce. Pentru aceea, si Dumnezeu L-a preainaltat si I-a daruit Lui nume, care este mai presus de orice nume, ca intru numele lui Iisus tot genunchiul sa se plece, al celor ceresti, al celor pamantesti si al celor de dedesubt. Si sa marturiseasca toata limba ca Domn este Iisus Hristos, intru slava lui Dumnezeu-Tatal.

Drept aceea, iubitii mei, precum m-ati ascultat totdeauna, nu numai cand eram de fata, ci cu mult mai vartos acum cand sunt departe, lucrati cu frica si cu cutremur la mantuirea voastra; caci Dumnezeu este Cel care lucreaza intru voi si ca sa voiti si ca sa savarsiti, dupa a Lui bunavointa.

Toate sa le faceti fara de cartiri si fara de indoiala, ca sa fiti fara de prihana si curati, fii ai lui Dumnezeu neintinati, in mijlocul unui neam rau si sucit si intru care straluciti ca niste luminatori in lumea (2, 1-15).

Bucurati-va pururea intru Domnul

Si iarasi zic: Bucurati-va! Ingaduinta voastra sa se faca stiuta tuturor oamenilor Domnul este aproape. Nu va impovarati cu nici o grija, ci intru toate, prin inchinaciune si prin ruga cu multumire, cererile voastre sa fie aratate lui Dumnezeu. Si pacea lui Dumnezeu, care covarseste orice minte, va pazi inimile voastre si cugetele voastre, intru Hristos Iisus (Filip. 4, 4-7).