Epistola catre Galateni


Epistola catre Galateni

Sa indreptam cu blandete pe cei ce cad in vreo greseala

Fratilor, chiar de va cadea un om in vreo greseala, voi cei duhovnicesti, indreptati-l pe unul ca acesta cu duhul blandetii, luand seama la tine insuti, ca sa nu cazi si tu in ispita. Purtati-va sarcinile unii altora si asa veti implini legea lui Hristos. Caci, de se socoteste cineva ca este ceva, desi nu este nimic, se amageste pe sine insusi.

Iar fapta lui insusi sa si-o cerceteze fiecare si atunci va avea lauda, dar numai fata de sine insusi si nu fata de altul; caci fiecare isi va purta sarcina sa. Cel care primeste cuvantul invataturii sa faca parte invatatorului sau din toate bunurile. Nu va amagiti; Dumnezeu nu se lasa batjocorit; caci ce va semana omul, aceea va si secera.

Cel care seamana in trupul sau insusi, din trup va secera stricaciune; iar cel care seamana in Duhul, din Duh va secera viata vesnica. Sa nu incetam de a face binele, caci vom secera la timpul sau, daca nu ne vom lenevi. Deci, dar, pana cand avem vreme, sa facem binele catre toti, dar mai ales catre cei de o credinta cu noi (6, 1-10).

Iar mie sa nu-mi fie a ma lauda decat numai in crucea Domnului nostru Iisus Hristos, prin care lumea este rastignita pentru mine si eu pentru lume! (Gal. 6, 14).