Epistola a doua catre Tesaloniceni


Epistola a doua catre Tesaloniceni

Indemn la rugaciune si la munca

Iar Domnul sa indrepteze inimile voastre spre dragostea lui Dumnezeu si spre rabdarea lui Hristos! Fratilor, va poruncim in numele Domnului nostru Iisus Hristos, sa va feriti de orice frate care umbla fara de randuiala si nu dupa invatatura primita de la noi.

Caci singuri stiti cum trebuie sa va asemanati noua, ca noi n-am fost fara de randuiala, cand am fost la voi, nici n-am mancat de la cineva paine in dar, ci, cu munca si cu truda, am lucrat noaptea si ziua, ca sa nu impovaram pe nimeni dintre voi. Nu doar ca n-aveam puterea aceasta, ci ca sa va dam o pilda cu noi insine, ca sa faceti ca noi. Caci si cand ne aflam la voi, v-am dat porunca aceasta: daca cineva nu vrea sa lucreze, acela nici sa nu manance.

Pentru ca auzim ca unii de la voi umbla fara randuiala, nelucrand nimic, ci iscodind. Dar unora ca acestia le poruncim si ii rugam in Domnul Iisus Hristos, ca sa munceasca in liniste si sa-si manance painea lor. Iar voi, fratilor, nu pregetati sa faceti ce este bine (3, 5-13).

De aceea, deci, fratilor, stati neclintiti si tineti predaniile pe care le-ati invatat, fie prin cuvant, fie prin epistola noastra. insusi Domnul nostru Iisus Hristos si Dumnezeu Tatal nostru,

Care ne-a iubit pe noi si ne-a dat, prin harul Sau, vesnica mangaiere si buna nadejde, sa mangaie inimile voastre, si sa va intareasca la tot lucrul si cuvantul bun (2 Tes. 2, 15-17).