Epistola intai catre Tesaloniceni


Epistola intai catre Tesaloniceni

Mangaierea celor intristati pentru cei adormiti in credinta in invierea mortilor

Indemnuri pentru a doua venire a Domnului Hristos

Fratilor, despre cei care au adormit, nu voim sa fiti in nestiinta, ca sa nu va intristati ca ceilalti, care nu au nadejde, pentru ca de credem ca Iisus a murit si a inviat, tot asa (credem) ca Dumnezeu, pe cei adormiti intru Iisus ii va aduce impreuna cu El. Caci aceasta va spunem, dupa cuvantul Domnului, ca noi cei vii, care vom fi ramas pana la venirea Domnului, nu vom lua inainte celor adormiti, pentru ca Insusi Domnul, intru porunca, la glasul arhanghelului si intru trambita lui Dumnezeu, se va pogori din cer, si cei morti intru Hristos vor invia intai. Dupa aceea, noi cei vii, care vom fi ramas, vom fi rapiti, impreuna cu ei, in nori, ca sa intimpinam pe Domnul in vazduh, si asa pururea vom fi cu Domnul. De aceea, mangaiati-va unii pe altii cu aceste cuvinte (4, 13-18).

Iar despre ani si despre vremuri, fratilor, nu aveti nevoie sa va scriem, caci singuri stiti bine, ca ziua Domnului vine asa, ca un fur noaptea. Atunci cand vor zice: Pace si liniste, atunci, fara de veste, va veni peste ei pieirea, ca si durerile peste cea insarcinata, si scapare nu vor avea. Voi insa, fratilor, nu sunteti in intuneric, ca sa va apuce ziua aceea ca un fur. Caci voi toti sunteti fii ai luminii si fii ai zilei; nu suntem ai noptii, nici ai intunericului. De aceea sa nu dormim ca si ceilalti, ci sa priveghem si sa fim treji. Fiindca cei care dorm, noaptea dorm; si cei care se imbata, noaptea se imbata.

Dar noi, fiind ai zilei, sa fim treji, imbracandu-ne in platosa credintei si a dragostei si punand coiful nadejdii de mantuire; ca Dumnezeu nu ne-a randuit spre manie, ci spre dobandirea mantuirii, prin Domnul nostru Iisus Hristos, Care a murit pentru noi, pentru ca noi, fie ca veghem, fie ca dormim, cu El impreuna sa vietuim. De aceea, indemnati-va si ziditi-va unul pe altul, asa precum si faceti (5, 1-11).

Ca Dumnezeu nu ne-a randuit spre manie, ci spre dobandirea mantuirii, prin Domnul nostru Iisus Hristos, Care a murit pentru noi, pentru ca noi, fie ca veghem, fie ca dormim, cu El impreuna sa vietuim. De aceea, indemnati-va si ziditi-va unul pe altul, asa precum, si faceti.

Va mai rugam, fratilor, sa aveti luare aminte pentru cei care ostenesc intre voi, pentru cei care va carmuiesc intru Domnul si bine va sfatuiesc; si pentru munca lor, sa-i socotiti pe ei vrednici de prisoselnica dragoste. Traiti intre voi in buna pace (1 Tes. 5, 9-13).