Fagaduinta puterii de a ierta pacatele


Fagaduinta puterii de a ierta pacatele

Petru marturiseste Dumnezeirea lui Iisus

Si venind Iisus in partile Cezareii lui Filip, a intrebat pe ucenicii Sai, zicand: "Cine zic oamenii ca sunt Eu, Fiul Omului?" Iar ei au raspuns: "Unii, Ioan Botezatorul, altii Ilie, altii Ieremia sau unul dintre prooroci".

Si le-a zis: "Dar voi cine ziceti ca sunt?" Raspunzand, Simon-Petru a zis: "Tu esti Hristosul, Fiul lui Dumnezeu celui viu".

Iisus fagaduieste ucenicilor puterea de a ierta pacatele

Iar Iisus, raspunzand, i-a zis: "Fericit esti Simone, fiul lui Iona, ca nu trup si sange ti-au descoperit tie acestea, ci Tatal Meu cel din ceruri. Si Eu iti zic tie, ca tu esti Petru si pe aceasta piatra voi zidi Biserica Mea si portile iadului nu o vor birui. Si iti voi da cheile imparatiei cerurilor si orice vei lega pe pamant va fi legat si in ceruri, si orice vei dezlega pe pamant va fi dezlegat si in ceruri" (Mt. 16,13-19).

Iisus vesteste Patima Sa

De atunci a inceput Iisus sa arate ucenicilor Lui ca El trebuie sa mearga la Ierusalim si sa patimeasca multe de la batrani si de la arhierei si de la carturari si sa fie ucis si a treia zi sa invie (Mt. 16, 21).

Pentru a fi urmasul lui Iisus, trebuie a purta crucea Lui

Atunci Iisus a zis ucenicilor Sai: "Daca vrea cineva sa vina dupa Mine, sa se lepede de sine, sa-si ia crucea si sa-Mi urmeze Mie. Ca cine va voi sa-si scape sufletul il va pierde iar cine isi va pierde sufletul pentru Mine il va afla. Pentru ca ce-i va folosi omului, daca va castiga lumea intreaga, iar sufletul sau il va pierde? Sau ce va da omul in schimb pentru sufletul sau?" (Mt. 16, 24-26).

Trebuie sa marturisim pe Hristos

"Oricine va marturisi pentru Mine inaintea oamenilor, marturisi-voi si Eu pentru el inaintea Tatalui Meu, Care este in ceruri; iar de cel ce se va lepada de Mine inaintea oamenilor si Eu Ma voi lepada de el inaintea Tatalui Meu, Care este in ceruri. Caci de cel care se va rusina de Mine si de cuvintele Mele, in neamul acesta desfranat si pacatos, si Fiul Omului se va rusina de el, cand va veni intru slava Tatalui Sau cu sfintii ingeri" (Mc. 8, 22-29; Lc. 9, 18-26).

Tu esti Hristosul, Fiul lui Dumnezeu celui viu (Mt. 16, 16).