Greseala lui Adam si a Evei


Greseala lui Adam si a Evei

Eva si Adam pacatuiesc

Sarpele insa era cel mai siret dintre toate fiarele de pe pamant pe care le facuse Domnul Dumnezeu. Si a zis sarpele catre femeie: "Dumnezeu a zis El, oare, sa nu mancati roade din orice pom din rai?".

Iar femeia a zis catre sarpe: "Roade din pomii raiului putem sa mancam; numai din rodul pomului celui din mijlocul raiului ne-a zis Dumnezeu: "Sa nu mancati din el, nici sa va atingeti de el, ca sa nu muriti!"

Atunci sarpele a zis catre femeie: "Nu, nu veti muri! Dar Dumnezeu stie ca in ziua in care veti manca din el vi se vor deschide ochii si veti fi ca Dumnezeu, cunoscand binele si raul".

De aceea femeia, socotind ca rodul pomului e bun de mancat si placut la vedere si vrednic de dorit, pentru ca da stiinta, a luat din el si a mancat si a dat barbatului sau si a mancat si el (Fac. 3, 1-7).

Adam si Eva sunt siliti sa-si vada greseala

Atunci li s-au deschis ochii la amandoi si au cunoscut ca erau goi, si au cusut frunze de smochin si si-au facut acoperaminte. Iar cand au auzit glasul Domnului Dumnezeu, Care umbla prin rai, in racoarea serii, s-au ascuns Adam si femeia lui de fata Domnului Dumnezeu printre pomii raiului.

Si a strigat Domnul Dumnezeu pe Adam, si i-a zis: "Adame, unde esti?" Raspuns-a acesta: "Am auzit glasul Tau in rai si m-am temut, caci sunt gol si m-am ascuns".

Si i-a zis Dumnezeu: "Cine ti-a spus ca esti gol ? Nu cumva ai mancat din pomul din care ti-am poruncit sa nu mananci ?" Zis-a Adam: "Femeia care mi-ai dat-o sa fie cu mine, aceea mi-a dat din pom si am mancat". Si a zis Domnul Dumnezeu catre femeie: "Pentru ce ai facut aceasta?" Iar femeia a zis: "Sarpele m-a amagit si eu am mancat" (Fac. 3, 7-13). Privegheati si va rugati, ca sa nu intrati in ispita (Mt. 24, 41).