Iisus in Ierusalim la sarbatoarea Innoirilor


Iisus in Ierusalim la sarbatoarea Innoirilor

Iisus marturiseste ca este Fiul lui Dumnezeu

Si era atunci la Ierusalim sarbatoarea innoirii templului si era iarna. Iar Iisus se plimba in templu, prin pridvorul lui Solomon. Si L-au impresurat iudeii si ii ziceau: "Pana cand ne scoti sufletul? Daca Tu esti Hristosul, spune-o noua fara sfiala".

Iisus le-a raspuns: "V-am spus si nu credeti. Lucrarile pe care le fac in numele Tatalui Meu, acestea marturisesc despre Mine. Dar voi nu credeti, pentru ca nu sunteti dintre oile Mele. Oile Mele asculta de glasul Meu, si Eu le cunosc pe ele, si ele vin dupa Mine. Si Eu le dau viata vesnica si nu vor pieri in veac, si din mana Mea nimeni nu le va rapi".

Iudeii voiesc sa-L loveasca cu pietre

Iarasi au luat pietre iudeii ca sa arunce asupra Lui. Iisus le-a raspuns: "Multe lucruri bune v-am aratat voua de la Tatal Meu. Pentru care din ele, aruncati cu pietre asupra Mea?"

I-au raspuns iudeii: "Nu pentru lucru bun aruncam cu pietre asupra Ta, ci pentru hula si pentru ca Tu, om fiind, Te faci pe Tine Dumnezeu".

Zis-a Iisus: "Daca nu fac lucrarile Tatalui Meu, sa nu credeti in Mine, iar daca le fac, chiar daca nu credeti in Mine, credeti in aceste lucrari, ca sa stiti si sa cunoasteti ca Tatal este in Mine si Eu in Tatal. Cautau deci iarasi sa-L prinda, si Iisus a scapat din mana lor (In. 10, 22-39).

Voi nu credeti, pentru ca nu sunteti din oile Mele; oile Mele asculta de glasul Meu (In. 10, 26-27).