Iisus in Templu la varsta de 12 ani


Iisus in Templu la varsta de 12 ani

Iisus ramane in Templu

Si parintii Lui, in fiecare an, se duceau, de sarbatoarea Pastilor, la Ierusalim. Iar cand a fost El de doisprezece ani, s-au suit la Ierusalim, dupa obiceiul sarbatorii. Sfarsindu-se zilele, pe cand se intorceau ei, Copilul Iisus a ramas in Ierusalim si parintii Lui nu stiau.

Socotind insa ca este in ceata calatorilor de drum, au venit cale de o zi, cautandu-L printre rude si printre cunoscuti; dar, negasindu-L, s-au intors la Ierusalim, cautandu-L.

Gasirea lui Iisus

Dupa trei zile L-au aflat la templu, sezand in mijlocul invatatorilor, ascultandu-i si intrebandu-i. Si toti care il auzeau se minunau de priceperea si de raspunsurile Lui. Si, vazandu-L, ramasera uimiti, iar mama Lui a zis catre El:

"Fiule, de ce ne-ai facut noua asa? Iata tatal Tau si eu Te-am cautat ingrijorati". Si El a zis catre ei: "De ce era sa Ma cautati? Oare, nu stiati ca in cele ale Tatalui Meu trebuie sa fiu?”

Dar ei n-au inteles cuvantul pe care l-a spus lor.

Iisus este supus

Si a coborat cu ei si a venit in Nazaret si le era supus. Iar mama Lui pastra in inima ei toate aceste cuvinte. Si Iisus sporea cu intelepciunea si cu varsta si cu harul la Dumnezeu si la oameni (Lc. 2, 41-52).

Doamne, iubit-am bunacuviinta casei Tale si locul locasului slavei Tale (Ps. 25, 8).