Iisus vindeca pe fiul unui slujbas imparatesc


Iisus vindeca pe fiul unui slujbas imparatesc

Slujbasul se roaga pentru fiul sau

Si dupa cele doua zile, a plecat de acolo in Galileea, caci Iisus Insusi a marturisit ca un prooroc nu este cinstit in tara lui. Deci, cand a venit in Galileea, L-au primit galileenii, cei ce vazusera toate cate facusi El in Ierusalim, la sarbatoare, caci si ei venisera la sarbatoare.

In Cana Galileii, unde prefacuse apa in vin, era un slujitor regesc, al carui fiu era bolnav in Capernaum. Acesta, auzind ca Iisus a venit din Iudeea in Galileea, s-a dus la El si L-a rugat sa se coboare si sa vindece pe fiul lui, caci era gata sa moara.

Deci Iisus i-a zis: "Daca nu veti vedea semne si minuni, nu veti crede".

Slujitorul regesc a zis catre El: "Doamne, coboara-Te inainte de a muri copilul meu". Iisus i-a zis: "Mergi, fiul tau traieste". Si omul a crezut in cuvantul pe care i l-a spus Iisus si a plecat.

Slujbasul imparatesc crede in Domnul cu toata casa sa

Iar pe cand el cobora, slugile l-au intampinat, spunandu-i ca fiul lui traieste. Si a aflat de la ele ceasul in care i-a fost mai bine. Si i-au spus ca ieri, in ceasul al saptelea, l-au lasat frigurile. Atunci tatal a cunoscut ca in ceasul acela a fost in care Iisus i-a zis: "Fiul tau traieste".

Si a crezut el si toata casa lui (In. 4, 43-53).

Toate sunt cu putinta celui ce crede (Mc. 9, 23).