Iisus vindeca un lepros si pe sluga sutasului


Iisus vindeca un lepros si pe sluga sutasului

Iisus vindeca un lepros

Si coborandu-se El din munte, multimi multe au mers dupa El. Si iata un lepros, apropiindu-se, I se inchina, zicand: "Doamne, daca voiesti, poti sa ma curatesti". Si Iisus, intinzand mana, s-a atins de el, zicand: "Voiesc, curateste-te". Si indata s-a curatit lepra lui.

Si i-a zis Iisus: "Vezi, nu spune nimanui, ci mergi, arata-te preotilor, si adu darul pe care l-a randuit Moise, spre marturie lor" (Mt. 8, 1-4; Mc. 1, 40-45; Lc. 5, 12-15).

Sutasul se roaga pentru sluga sa

Pe cand intra Iisus in Capernaum, s-a apropiat de El un sutas, rugandu-L si zicand: "Doamne, sluga mea zace in casa, slabanog, chinuindu-se cumplit". Si i-a zis Iisus: "Venind, il voi vindeca".

Dar sutasul, raspunzand, I-a zis: "Doamne, nu sunt vrednic sa intri sub acoperisul meu, ci numai zi cu cuvantul si se va vindeca sluga mea. Ca si eu sunt om sub stapanirea altora si am sub mine ostasi si-i spun acestuia: Du-te, si se duce; si celuilalt: Vino, si vine; si slugii mele: Fa aceasta, si face".

Sluga sutasului e vindecata

Auzind acestea, Iisus s-a minunat si a zis celor ce veneau dupa El: "Adevarat graiesc voua: la nimeni in Israel n-am gasit atata credinta. Si zic voua ca multi de la rasarit si de la apus vor veni si vor sta la masa cu Avraam, cu Isaac si cu Iacov in imparatia cerurilor. Iar fiii imparatiei vor fi aruncati in intunericul cel mai din afara;acolo va fi plangerea si scrasnirea dintilor".

Si a zis Iisus sutasului: "Du-te, fie tie dupa cum ai crezut". Si s-a insanatosit sluga lui in ceasul acela (Mt. 8, 5-13).

Doamne, nu sunt vrednic sa intri sub acoperisul meu (Mt. 8, 8)

Invierea tanarului din Nain

Dupa aceea, Iisus s-a dus intr-o cetate numita Nain si cu El impreuna mergeau ucenicii Lui si multa multime iar cand s-a apropiat de poarta cetatii, iata scoteau un mort singurul copil al mamei sale, si ea era vaduva, si multime mare din cetate era cu ea.

Si vazand-o Domnul, I s-a facut mila de ea si i-a zis: "Nu plange". Si,apropiindu-se, s-a atins de sicriu, iar cei ce-l duceau s-au oprit. Si a zis: "Tinere, tie iti zic: scoala-te!" Si s-a ridicat mortul si a inceput sa vorbeasca, si l-a dat mamei lui.

Si frica i-a cuprins pe toti si slaveau pe Dumnezeu, zicand: "Prooroc mare s-a ridicat intre noi si Dumnezeu a cercetat pe poporul Sau".

Si a iesit cuvantul acesta despre El in toata Iudeea si in toata imprejurimea (Lc. 7, 11-17).