Intaia aratare a lui Iisus dupa Inviere


In
taia aratare a lui Iisus dupa Inviere

Iisus se arata Mariei Magdalena

Iar Maria statea afara langa mormant plangand. Si pe cand plangea, s-a aplecat spre mormant, si a vazut doi ingeri in vesminte albe sezand, unul catre cap si altul catre picioare, unde zacuse trupul lui Iisus; si aceia i-au zis: "Femeie, de ce plangi? Pe cine cauti? Ea le-a zis: "Ca au luat pe Domnul meu si nu stiu unde L-au pus".

Zicand acestea, ea s-a intors cu fata si a vazut pe Iisus stand dar nu stia ca este Iisus. Zis-a ei Iisus: "Femeie, de ce plangi? Pe cine cauti?" Ea, crezand ca este gradinarul, I-a zis: "Doamne, daca Tu L-ai luat, spune-mi unde L-ai pus si eu Il voi ridica".

Iisus i-a zis: "Maria!" Intorcandu-se, aceea I-a zis evreieste: "Rabuni!" (adica, Invatatorule).

Iisus i-a zis: "Nu te atinge de Mine, caci inca nu M-am suit la Tatal Meu. Mergi la fratii Mei si le spune: Ma sui la Tatal Meu si Tatal vostru si la Dumnezeul Meu si Dumnezeul vostru".

Si a venit Maria Magdalena, vestind ucenicilor ca a vazut pe Domnul si acestea i-a spus ei (In. 20, 11-18).

Iisus se arata celorlalte femei

Mironositele femei, plecand in graba de la mormant, cu frica si cu bucurie mare au alergat sa vesteasca ucenicilor Lui. Dar cand mergeau ele sa vesteasca ucenicilor, iata Iisus le-a intampinat, zicand: "Bucurati-va!" Iar ele, apropiindu-se, au cuprins picioarele Lui si I s-au inchinat.

Atunci Iisus le-a zis: "Nu va temeti. Duceti-va si vestiti fratilor Mei ca sa mearga in Galileea, si acolo Ma vor vedea". Si acestea mergand, au vestit pe cei ce fusesera cu El (ucenicii) si care se tanguiau si plangeau.

Si ei, auzind ca este viu si ca a fost vazut de ele, n-au crezut (Mt. 28, 8-9).

Capeteniile preotilor dau bani strajerilor

Si plecand ele, iata unii din straja, venind in cetate, au vestit arhiereilor toate cele intamplate.

Si, adunandu-se ei impreuna cu batranii si tinand sfat, au dat bani multi ostasilor, zicand: "Spuneti ca ucenicii Lui, venind noaptea, L-au furat, pe cand noi dormeam; si de se va auzi aceasta la dregatorul, noi il vom indupleca si pe voi fara grija va vom face". Iar ei, luand argintii, au facut precum au fost invatati.

Si s-a raspandit cuvantul acesta intre iudei, pana in ziua de azi (Mt. 28, 9-15; Mc. 16, 9, 11; Lc. 24, 9-11, 34; In. 20, 11-18; 1 Cor. 15,5-7).

Caci, precum in Adam toti mor, asa si in Hristos toti vor invia (1 Cor. 15, 22).