Intaia trimitere a Apostolilor


Intaia trimitere a Apostolilor

Iisus are mila de multime

Si Iisus strabatea toate cetatile si satele, invatand in sinagogile lor, propovaduind Evanghelia Imparatiei si vindecand toata boala si toata neputinta in popor.

Si, vazand multimile, I s-a facut mila de ele, ca erau necajite si ratacite ca niste oi care n-au pastor. Atunci a zis ucenicilor Lui: "Secerisul e mult, dar lucratorii sunt putini. Rugati, deci, pe Domnul secerisului, ca sa scoata lucratori la secerisul Sau".

Iisus trimite pe apostoli

Atunci, a chemat Iisus la Sine pe cei doisprezece apostoli si a inceput sa-i trimita cate doi, dandu-le lor putere asupra duhurilor celor necurate, ca sa le scoata si sa tamaduiasca orice boala si orice neputinta. Pe acesti doisprezece i-a trimis Iisus, poruncindu-le lor acestea:

"In calea paganilor sa nu mergeti si in vreo cetate de samarineni sa nu intrati; ci mai degraba mergeti catre oile cele pierdute ale casei lui Israel. Si mergand, propovaduiti, zicand: S-a apropiat Imparatia Cerurilor. Tamaduiti pe cei neputinciosi, inviati pe cei morti, curatiti pe cei leprosi, demonii scoateti-i; in dar ati luat, in dar sa dati. In orice cetate sau sat veti intra, cercetati cine este in el vrednic si acolo ramaneti pana ce veti iesi.

Si, intrand in casa, urati-i, zicand: "Pace casei acesteia". Si, daca este casa aceea vrednica, vina pacea voastra peste ea; iar de nu este vrednica, pacea voastra intoarca-se la voi".

Apostolii pleaca la propovaduire

Si, iesind, ei propovaduiau tuturor sa se pocaiasca. Si scoteau multi demoni si ungeau cu untdelemn pe multi bolnavi si-i vindecau (Mt. 9, 35-3 8; 10,1-13; Mc. 6, 7-13; Lc. 9, 1-6).

Impreuna-lucratori ai lui Dumnezeu suntem noi (I Cor. 3, 9).