Invataturi si indemnuri


Invataturi si indemnuri

Frica de Dumnezeu si credinta in El

Iisus a zis catre popor: "Nu va temeti de cei care ucid trupul si dupa aceea nu pot face nimic mai mult. Va voi arata insa de cine sa va temeti: Temeti-va de acela care, dupa ce a ucis, are putere sa arunce in gheena; adevar va spun: Temeti-va de acesta.

Nu se vand oare cinci vrabii cu doi bani? Si nici una dintre ele nu este uitata inaintea lui Dumnezeu. Ci si perii capului vostru toti sunt numarati. Nu va temeti; voi sunteti mai de pret decat multe vrabii" (Lc. 12,4-7).

Pastrarea cu ingrijire a vietii linistite

Zis-a Iisus ucenicilor Sai: "Nimeni nu poate sa slujeasca la doi domni caci sau pe unul il va ura si pe celalalt il va iubi, sau de unul se va lipi si pe celalalt il va dispretui; nu puteti sa slujiti lui Dumnezeu si lui mamona.

De aceea, zic voua: Nu va ingrijiti pentru sufletul vostru ce veti manca, nici pentru trupul vostru cu ce va veti imbraca; oare nu este sufletul mai mult decat hrana si trupul decat imbracamintea?

Priviti la pasarile cerului, ca nu seamana, nici nu secera, nici nu aduna in jitnite, si Tatal vostru cel ceresc le hraneste. Oare nu sunteti voi cu mult mai presus decat ele?

Si cine dintre voi, ingrijindu-se, poate sa adauge staturii sale un cot?

Iar de imbracaminte de ce va ingrijiti? Luati seama la crinii campului cum cresc: nu se ostenesc, nici nu torc. Si va spun voua ca nici Solomon, in toata marirea lui, nu s-a imbracat ca unul dintre acestia.

Iar daca iarba campului, care astazi este si maine se arunca in cuptor, Dumnezeu astfel o imbraca, oare nu cu mult mai mult pe voi, putin credinciosilor? Deci, nu duceti grija, spunand: Ce vom manca? ori: Ce vom bea? ori: Cu ce ne vom imbraca? Ca dupa toate acestea se straduiesc paganii; stie doar Tatal vostru cel ceresc ca aveti nevoie de ele.

Nu va adunati comori pe pamant, unde molia si rugina le strica si unde furii le sapa si le fura; ci adunati-va comori in cer, unde nici molia, nici rugina nu le strica, unde furii nu le sapa si nu le fura, caci unde este comoara ta, acolo va fi si inima ta" (Mt. 6, 19-32; Lc. 12, 4-34; 16, 13).

Cautati mai intai imparatia lui Dumnezeu si dreptatea Lui si toate acestea se vor adauga voua. Radacina tuturor relelor este iubirea de argint (1 Tes. 6, 9).