Invierea fiicei lui Iair


Invierea fiicei lui Iair

Iair roaga pe Iisus pentru fiica sa

Si trecand Iisus cu corabia iarasi de partea cealalta, s-a adunat la El multime multa si era langa mare. Si a venit unul din mai-marii sinagogii, anume Iair, si, vazandu-L pe Iisus, a cazut la picioarele Lui si L-a rugat mult, zicand: "Fiica mea este pe moarte; ci, venind, pune mainile peste ea, ca sa scape si sa traiasca".

Si a mers cu el. Si multime multa Il urma pe Iisus si Il imbulzea.

Vindecarea femeii cu scurgere de sange

Si era o femeie care avea, de doisprezece ani, curgere de sange, si multe indurase de la multi doctori, cheltuindu-si toate ale sale, dar nefolosind nimic, ci mai mult mergand inspre mai rau. Auzind ea cele despre Iisus, a venit in multime si, pe la spate, s-a atins de haina Lui; caci isi zicea: "De ma voi atinge macar de haina Lui, ma voi vindeca!". Si indata izvorul sangelui ei a incetat si ea a simtit in trup ca s-a vindecat de boala.

Si indata, cunoscand Iisus in Sine puterea iesita din El, intorcandu-se catre multime, a intrebat: "Cine s-a atins de hainele Mele?" Si I-au zis ucenicii Lui: "Vezi multimea imbulzindu-Te si zici: Cine s-a atins de Mine?". Si se uita imprejur sa vada pe aceea care facuse aceasta. Iar femeia, infricosandu-se si tremurand, stiind ce i se facuse, a venit si a cazut inaintea Lui si I-a marturisit tot adevarul.

Iar El i-a zis: "Fiica, credinta ta te-a mantuit; mergi in pace si fii sanatoasa de boala ta!"

Iisus inviaza pe fiica lui Iair

Inca vorbind El, au venit unii de la mai-marele sinagogii, zicand: "Fiica ta a murit. De ce mai superi pe Invatatorul?" Dar Iisus, auzind cuvantul ce s-a grait, a zis mai-marelui sinagogii: "Nu te teme. Crede numai". Si n-a lasat pe nimeni sa mearga cu El, decat numai pe Petru si pe Iacov si pe Ioan, fratele lui Iacov.

Si au venit la casa mai-marelui sinagogii si au vazut tulburare si pe cei ce plangeau si se tanguiau mult. Si, intrand, le-a zis: "De ce va tulburati si plangeti? Copila n-a murit, ci doarme". Si-L luau in ras. Iar El, scotandu-i pe toti afara, a luat cu Sine pe tatal copilei, pe mama ei si pe cei ce il insoteau si au intrat unde zacea copila.

Si, apucand pe copila de mana, i-a grait: "Talita kumi!", care se talcuieste: "Fiica, tie iti zic, scoala-te!". Si indata s-a sculat copila si umbla, caci era de doisprezece ani.

Si s-au mirat indata cu uimire mare. Dar El le-a poruncit cu staruinta, ca nimeni sa nu afle de aceasta. Si le-a zis sa-i dea copilei sa manance (Mt. 9, 18-25; Mc. 5, 21-43; Lc. 8,41-56).

Numai sa ma ating de hainele Lui si ma voi face sanatoasa Mt. 9, 21).