Iosif in casa parintilor sai


Iosif in casa parintilor sai

Iosif iubit de parintii sai

Iosif fiind de 17 ani pastea oile tatalui sau impreuna cu fratii sai. Si iubea Israel pe Iosif mai mult decat pe toti ceilalti fii ai sai, pentru ca el era copilul batranetilor lui, si-i facu haina lunga si aleasa.

Iosif zavistuit de fratii sai

Fratii lui, vazand ca tatal lor il iubeste mai mult decat pe ei, il urau si nu puteau grai cu el prietenos. Si visand Iosif un vis, l-a spus fratilor sai, zicandu-le: "Ascultati visul, ce am visat: mi se parea ca legam snopi in tarina si snopul meu parca s-a ridicat si a stat drept, iar snopii vostri s-au adunat imprejurul lui si i s-au inchinat snopului meu". Iar fratii lui i-au zis: "Ai sa domnesti poate peste noi? Sau poate ai sa ne stapanesti?". Si pentru visul lui si pentru spusele lui l-au urat inca si mai mult.

Ura fratilor lui Iosif creste din ce in ce mai tare

Si a mai visat el alt vis si l-a spus tatalui sau si fratilor sai, zicand: "Iata, am mai visat alt vis: soarele, luna si unsprezece stele se inchinau mie". Si l-a certat tatal sau si i-a zis: "Ce inseamna visul acesta pe care l-ai visat? Au doara eu si mama ta si fratii tai vom veni sa ne inchinam tie pana la pamant?" De aceea il pizmuiau fratii lui, iar tatal sau pastra cuvintele acestea in inima lui (Fac. 37, 1-11).