Legamantul lui Dumnezeu cu Avram


Legamantul lui Dumnezeu cu Avram

Dumnezeu rasplateste credinta lui Avram

Dupa acestea, fost-a cuvantul Domnului catre Avram, noaptea, in vis, si a zis: "Nu te teme Avrame, ca Eu sunt scutul tau, si rasplata ta va fi foarte mare". Apoi l-a scos afara si i-a zis: "Priveste la cer si numara stelele, de le poti numara". Si a adaugat: "Atat de multi vor fi urmasii tai" (Fac. 15, 1-6).

Si a crezut Avraam pe Dumnezeu si i s-a socotit aceasta ca dreptate (Rom. 4, 3).

Dumnezeu schimba numele lui Avram

Iar cand era Avram de 99 de ani, i s-a aratat Domnul si i-a zis: "Eu sunt Dumnezeul cel Atotputernic; fa ce-i placut inaintea Mea si fii fara de prihana! De acum inainte nu te vei mai numi Avram, ci Avraam va fi numele tau, caci am sa te fac tata a multime de popoare" (Fac. 17, 1-4).

Avraam primeste porunca taierii imprejur

Apoi Dumnezeu a zis lui Avraam: "Tu si urmasii tai de dupa tine, din neam in neam sa paziti legamantul Meu. Toti cei de parte barbateasca ai vostri sa se taie imprejur; acesta va fi semnul legamantului dintre Mine si voi (Fac. 17,9-11).

Dumnezeu vesteste nasterea lui Isaac

Dupa aceea a zis iarasi Dumnezeu catre Avraam: "Pe Sarai, femeia ta, sa nu o mai numesti Sarai, ci Sarra sa-i fie numele. Si o voi binecuvanta si-ti voi da din ea un fiu, si-i vei pune numele Isaac. Si voi incheia cu el legamantul Meu, legamant vesnic; sa-i fiu Dumnezeu lui si urmasilor lui de dupa el" (Fac. 17, 15-19).

Acestia sunt fiii lui Avraam, care sunt nascuti din credinta (Gal. 3, 7).