Magii de la Rasarit


Magii de la Rasarit

Magii cauta Pruncul la Ierusalim

Iar daca S-a nascut Iisus in Betleemul Iudeii, in zilele lui Irod regele, iata magii de la Rasarit au venit in Ierusalim, intreband: "Unde este regele iudeilor, Cel care S-a nascut? Caci am vazut la Rasarit steaua Lui si am venit sa ne inchinam Lui".

Si auzind, regele Irod s-a tulburat si tot Ierusalimul impreuna cu el. Si, adunand pe toti arhiereii si carturarii poporului, cauta sa afle de la ei: "Unde este sa Se nasca Hristos?" Iar ei i-au zis: "In Betleemul Iudeii, ca asa este scris de proorocul: Si tu, Betleeme, pamantul lui Iuda, nu esti nicidecum cel mai mic intre capeteniile lui Iuda, caci din tine va iesi Conducatorul, Care va paste pe poporul Meu Israel".

Atunci Irod chemand in ascuns pe magi, a aflat de la ei lamurit in ce vreme s-a aratat steaua si, trimitandu-i la Betleem, le-a zis: "Mergeti si cercetati cu de-amanuntul despre Prunc si, daca il veti afla, vestiti-mi si mie, ca, venind si eu, sa ma inchin Lui”.

Magii gasesc Pruncul la Betleem

Iar ei, ascultand pe rege, au plecat si, iata, steaua pe care o vazusera la Rasarit mergea inaintea lor, pana ce a venit si a stat deasupra, unde era Pruncul. Si, vazand ei steaua, s-au bucurat cu bucurie mare foarte.

Si, intrand in casa, au vazut pe Prunc impreuna cu Maria, mama Lui, si, cazand la pamant, s-au inchinat Lui; si, deschizand vistieriile lor, I-au adus Lui daruri: aur, tamaie si smirna. Iar luand instiintare in vis sa nu se mai intoarca la Irod, pe alta cale s-au dus in tara lor (Mt. 2, 1-12).

Si se vor inchina Lui toti imparatii pamantului, toate neamurile vor sluji Lui (Ps. 71,11).