Mirul femeii pacatoase


Mirul femeii pacatoase

O femeie pacatoasa unge cu mir pe Domnul

Si, era in cetate o femeie pacatoasa si, afland ca sade la masa in casa fariseului, a adus un alabastru cu mir. Si stand la spate, langa picioarele Lui, plangand, a inceput sa ude cu lacrimi picioarele Lui, si cu parul capului ei le stergea. Si saruta picioarele Lui si le ungea cu mir.

Iisus ia apararea acestei femei

Vazand fariseul care-L chemase a zis in sine: Acesta, de ar fi prooroc, ar sti cine e si ce fel e femeia care se atinge de El, ca este pacatoasa". Si, raspunzand, Iisus a zis catre el: "Simone, am sa-ti spun ceva". "Invatatorule, spune", zise el.

"Un camatar avea doi datornici. Unul era dator cu cinci sute de dinari, iar celalalt cu cincizeci; dar, neavand ei cu ce sa plateasca, i-a iertat pe amandoi. Deci, care dintre ei il va iubi mai mult? Simon, raspunzand, a zis: "Socotesc ca acela caruia i-a iertat mai mult". Iar El i-a zis: "Drept ai judecat".

Si, intorcandu-se catre femeie, a zis lui Simon: "Vezi pe femeia aceasta? Am intrat in casa ta si apa pe picioare nu Mi-ai dat; ea insa cu lacrimi Mi-a udat picioarele si le-a sters cu parul ei. Sarutare nu Mi-ai dat; ea insa, de cand am intrat, n-a incetat sa-Mi sarute picioarele. Cu untdelemn capul Meu nu L-ai uns; ea insa cu mir Mi-a uns picioarele. De aceea iti zic: Iertate sunt pacatele ei cele multe, ca mult a iubit. Iar cui se iarta putin, putin iubeste".

Si a zis ei: "Iertate iti sunt pacatele". Si au inceput cei ce sedeau impreuna la masa sa zica in sine: "Cine este Acesta care iarta si pacatele?"

Iar catre femeie a zis: "Credinta ta te-a mantuit; mergi in pace." (Lc. 7, 36-50).

Trestia franta nu o va zdrobi si inul ce fumega nu-l va stinge (Is. 47, 3).