Misiunea ce avea de implinit Sfantul Ioan Botezatorul


Misiunea ce avea de implinit Sfantul Ioan Botezatorul

Ioan spune ca este Inaintemergatorul lui Mesia

Cand iudeii din Ierusalim, preoti si leviti au trimis la Ioan, ca sa-l intrebe: "Cine esti tu?", el a marturisit: "Nu sunt eu Hristosul".

Si ei l-au intrebat: "Dar cine esti? Esti Ilie?" Zis-a el: "Nu sunt". "Esti tu proorocul?" Si a raspuns: "Nu". Deci i-au zis: "Cine esti? Ca sa dam un raspuns celor ce ne-au trimis. Ce spui tu despre tine insuti?".

El a zis: "Eu sunt glasul celui ce striga in pustie: Indreptati calea Domnului, precum a zis Isaia proorocul".

Si trimisii erau dintre farisei. Si l-au intrebat si i-au zis: "De ce botezi, deci, daca tu nu esti Hristosul, nici Ilie, nici Proorocul?"

Ioan le-a raspuns, zicand: "Eu botez cu apa; dar in mijlocul vostru se afla Acela pe Care voi nu-L stiti, Cel care vine dupa mine, Care inainte de mine a fost si Caruia eu nu sunt vrednic sa-I dezleg cureaua incaltamintei".

Acestea se petreceau in Betania, dincolo de Iordan, unde boteza Ioan.

Ioan adevereste ca Iisus este Fiul lui Dumnezeu

A doua zi a vazut Ioan pe Iisus venind catre el si a zis: "Iata Mielul lui Dumnezeu, Cel ce ridica pacatul lumii. Acesta este despre Care eu am zis: Dupa mine vine barbat, Care a fost inainte de mine, fiindca mai inainte de mine era, si eu nu-L stiam; dar ca sa fie aratat lui Israel, de aceea am venit eu, botezand cu apa".

Si a marturisit Ioan, zicand: "Am vazut Duhul coborandu-Se din cer ca un porumbel si a ramas peste El. Si eu nu-L cunosteam pe El, dar Cel ce m-a trimis sa botez cu apa, Acela mi-a zis: Peste Care vei vedea Duhul coborandu-Se si ramanand peste El, Acesta este Cel care boteaza cu Duh Sfant. Si eu am vazut si am marturisit ca Acesta este Fiul lui Dumnezeu" (In. 1, 19-34).

Cu cat esti mai mare, cu atat mai mult te smereste si inaintea Domnului vei afla har (Int. Sir. 3, 18).