Pangaritorul sabatului si razvratirea lui Core


Pangaritorul sabatului si razvratirea lui Core

Un pingaritor al sabatului ucis cu pietre

Cand se aflau fiii lui Israel in pustiu, au gasit un om adunand lemne in ziua odihnei; si cei ce l-au gasit adunand lemne in ziua odihnei, l-au adus la Moise si Aaron si la toata obstea fiilor lui Israel; si l-au pus sub paza, pentru ca nu era inca hotarat ce sa faca cu el.

Atunci a zis Domnul catre Moise: "Omul acesta sa moara; sa fie ucis cu pietre de catre toata obstea fiilor lui Israel, afara din tabara".

Razvratitii sunt inghititi de pamant

Atunci Core, fiul lui Ithar, fiul lui Cahat, fiul lui Levi, cu Datan si cu Abiron, fiii lui Eliab, cu On, fiul lui Felet, din semintia lui Ruben, s-au sculat impotriva lui Moise, impreuna cu 250 de barbati, capetenii ale obstii fiilor lui Israel, oameni insemnati, care erau chemati la adunare.

Adunandu-se acestia impotriva lui Moise si Aaron, le-au zis: "Destul! Toata obstea si toti cei ce o alcatuiesc sunt sfinti si Domnul este intre ei. Pentru ce va socotiti voi mai presus de adunarea Domnului?"

Auzind acestea, Moise a cazut cu fata la pamant, si a grait lui Core si tuturor partasilor lui si le-a zis; "Maine va arata Domnul cine este al Lui si cine este sfant, ca sa si-i apropie; si pe cine va alege El, pe acela il va si apropia la Sine".

Apoi a zis poporului; "Feriti-va de corturile acestor oameni netrebnici si sa nu va atingeti de tot ce e al lor, ca sa nu pieriti cu toate pacatele lor.

De vor muri acestia, cum mor toti oamenii, si de-i va ajunge aceeasi pedeapsa, care ajunge pe toti oamenii - atunci nu m-a trimis Domnul.

Iar daca Domnul va face lucru neobisnuit: de-si va deschide pamantul gura sa si-i va inghiti pe ei si casele lor, si corturile lor, si tot ce au ei, si daca ei de vii se vor duce in iad, atunci sa stiti ca oamenii acestia au dispretuit pe Domnul".

Si s-au departat toti de locuinta lui Core, Datan si Aviron. Si acestia au iesit si stateau la usile corturilor cu femeile si copiii. Si cand a sfarsit Moise de vorbit, s-a deschis indata pamantul si a inghitit pe razvratiti de vii, impreuna cu casele, cu neamurile si cu toate avutiile lor. Si afara de acestia au mai murit loviti de Domnul 14.600 de oameni.