Pedepsirea pacatului si fagaduirea unui Rascumparator

 

Pedepsirea pacatului si fagaduirea unui Rascumparator

Dumnezeu blesteama pe sarpe

Zis-a Domnul Dumnezeu catre sarpe: "Pentru ca ai facut aceasta, blestemat sa fii intre toate animalele si intre toate fiarele campului; pe pantecele tau sa te tarasti si tarana sa mananci in toate zilele vietii tale" (Fac. 3, 14).

Dumnezeu fagaduieste un Rascumparator

"Dusmanie voi pune intre tine si intre femeie, intre samanta ta si samanta ei; aceasta iti va zdrobi capul, iar tu ii vei intepa calcaiul" (Fac. 3, 15)

Dumnezeu pedepseste pe Eva si pe Adam

Iar femeii i-a zis: "Voi inmulti mereu necazurile tale, mai ales in vremea sarcinii tale; in dureri vei naste copii; atrasa vei fi catre barbatul tau si el te va stapani".

Iar lui Adam i-a zis: "Pentru ca ai ascultat vorba femeii tale si ai mancat din pomul din care ti-am poruncit: "Sa nu mananci", blestemat va fi pamantul pentru tine! Cu osteneala sa te hranesti din el in toate zilele vietii tale! Spini si palamida iti va rodi el si te vei hrani cu iarba campului! In sudoarea fetei tale iti vei manca painea ta, pana te vei intoarce in pamantul din care esti luat: caci pamant esti si in pamant te vei intoarce" (Fac. 3,16-19).

Dumnezeu izgoneste pe om din rai

Apoi a facut Domnul Dumnezeu lui Adam si femeii lui imbracaminte de piele si i-a imbracat. Dupa aceea i-a scos din gradina cea din Eden, ca sa lucreze pamantul din care fusesera luati.

Si izgonind pe Adam, l-a asezat in preajma gradinii celei din Eden si a pus heruvimi si sabie de flacara valvaitoare sa pazeasca drumul catre pomul vietii (Fac. 3, 21-24).

Printr-un om a intrat pacatul in lume si prin pacat moartea; asa moartea a trecut la toti oamenii prin acela in care toti au pacatuit (Rom. 5, 12).