Pilda cu oaia si drahma cea pierduta


Pilda cu oaia si drahma cea pierduta

Iisus are mila de pacatosi

Si se apropiau de Iisus toti vamesii si pacatosii, ca sa-L asculte. Si fariseii si carturarii carteau, zicand: "Acesta primeste la Sine pe pacatosi si mananca cu ei".

Dumnezeu si intoarcerea pacatosilor

Si a zis catre ei pilda aceasta, spunand: "Care om dintre voi, avand o suta de oi si pierzand din ele una, nu lasa pe cele nouazeci si noua in pustiu si se duce dupa cea pierduta, pana ce o gaseste? Si, gasind-o, o pune pe umerii sai, bucurandu-se; si, sosind acasa, cheama prietenii si vecinii, zicandu-le: Bucurati-va cu mine, ca am gasit oaia cea pierduta.

Zic voua: Ca asa si in cer va fi mai multa bucurie pentru un pacatos care se pocaieste, decat pentru nouazeci si noua de drepti, care nu au nevoie de pocainta.

Sau care femeie, avand zece drahme, daca pierde o drahma, nu aprinde lumina si nu matura casa si nu cauta cu grija pana ce o gaseste? Si, gasind-o, cheama prietenele si vecinele sale, spunandu-le: Bucurati-va cu mine, caci am gasit drahma pe care o pierdusem.

Zic voua, asa se face bucurie ingerilor lui Dumnezeu pentru un pacatos care se pocaieste" (Lc. 15, 1-10).

Fiul Omului a venit sa caute si sa mantuie pe cel pierdut (Lc. 19, 10).

Daca cel rau se intoarce de la nelegiuirile sale pe care le-a facut si pazeste toate legile Mele si face ceea ce e bun si drept, el va trai si nu va muri. Nu se vor pomeni deloc nelegiuirile pe care el le va fi facut, ci va trai pentru dreptatea pe care va fi facut-o (Iez. 18, 21-22).